Alt om tagrenovering:

0

Taget i på dit hus er nok en af de meste vigtige dele af dit hus og det er egentlig det der gør at du føler dig beskytter fra omverden og kan sove i trygheden. Taget betyder også at du kan gøre det der er mere privat og isolere dig i tider hvor du er syg for at beskytte andre også. Derfor er et tag vigtigt for at holde dyr, vind, regn og sol væk når du ikke har lyst til at blive udsat for det.

Hvornår skal man overveje renovation:

Du skal så en gang imellem overveje om der er brug for renovation til taget. Er vandet begyndt at sive igennem? Kommer der meget larm oppefra? Er taget blevet for gammelt? R det begyndt med at blive for varm eller koldt i huset? Det er vigtigt at du er proaktiv omkring renovation af dit tag og ikke venter til at der skal dryppe vand igennem taget, eller at naboerne har hørt alle dine private samtaler.

En anden grund til at overveje om at du skal renovere dit tag er det får værdien af dit hus til at stige hvis det bliver lavet af godt materiale. Det vil i denne tilfælde ikke være en god ide at renovere taget selv, medmindre du er en professionel håndværker, men ellers skal du nok kontakte et erfarent og dygtigt firma i faget til at gør det for dig ordentligt.

Det skal du have styr på før du hyrer en professionel:

Da det er alt for kompliceret at renovere dit tag selv og måske også farligt hvis det ikke bliver gjort ordentligt. Men du har måske ikke råd til at hyre hvem som helst, og hvis du har det hvad skal du så være opmærksom på?

  • Tal med nogen i din vennekreds og hør om de har erfaringer med at renovere deres tag
  • Surf godt på internettet for at se hvad folk synes om de forskellige tagrenoveringsfirmaer
  • Ring rundt til forskellige virksomheder via krak og tal direkte med håndværkerne og hør om det lytter til dig, hvad de kan gøre og hvad deres priser er

En anden ting du skal spørge dig selv er:

  • Er det hele taget der skal renoveres? Hvis nej, hvilke dele af det er det så?
  • Hvilket materiale vil du have det i? Det kan du selvfølgelig bestemme efter du har talt med en profession
  • Størrelse og højde på taget
  • Hvor steg ska taget være og hvilken stil skal den have ude på?

Du skal huske at renovation af dele af taget kan koste dig 15000-30000 kr. og installation af et helt nyt tag kan starte fra 50000kr og op af baseret på størrelsen på taget selvfølgelig. Så det er vigtigt at du er forberedt på det her og har sparet nogle penge.

Hvad kan du gøre selv?

Det er selvfølgelig ikke anbefalet at du renoverer taget selv da et tag er typisk meget komplekst og vil kræve ekspertise og mange års erfaring til at gør det perfekt. Som sagt skal man tænke på at taget beskytter en men hvis det bliver lavet dårligt eller sat forkert op, kan det have det modsatte effekt.

Så gør dig selv en tjeneste og hyr en professionel til at gør det.

Men hvis du vi gerne prøve selv og tage en risiko skal du gøre det kun hvis det drejer sig om små dele af taget der skal erstattes. Her skal du tænke over hvilke materiale det skal laves af. Derefter skal du tænke hvordan det skal se ud. Altså farven og designet på taget. Derefter prisen på materialerne. Efteråret er nok det bedste tidspunkt på året at arbejde på tagrenovation, da alle de andre sæsoner kan være udfordrende. Og til sidst skal du være villig til at sætte ca. 3 timer om dagen på at arbejde med det for at det går hurtigt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.