Hvad er der i vejen med at være murer?

Akademiseringen af Danmark har længe været et faktum. Med gratis uddannelse, og sågar uddannelsesstøtte til at finansiere bolig og byture vælger et stigende antal unge danskere at læse på universitetet, selvom der ingen fremtidsudsigter er inde for feltet de vælger at studere. Ungdommen vælger simpelthen uddannelser som murer, og håndværkere fra.

Og det er simpelthen en skam, for vi mangler kvalificerede murere til at opbygge fremtiden Danmark. Murer er en efterspurgt arbejdskraft, og det er et erhverv der er enormt vigtig for at holde vores samfund kørende.

Murer fra Østeuropa kan ikke klare det selv

Efter udvidelsen af EU mod øst, så vi en stigende grad af udenlandske murer der tog til Danmark for at arbejde. Murerarbejdet i Danmark var mindre hårdt, og langt bedre betalt.

Man skulle tro at danskerne simpelthen troede at de kunne outsource selve murerfaget til østen, men det kan man selvfølgelig ikke. Vi har brug for dygtige danske murer med respekt for den faglige stolthed. Vi har brug for danske murermestrer, da vi ved at de på globalt plan er anset som nogle af de absolut dygtigste til deres fag.

Dansk design i murerfaget

Vi har også brug for at dansk udtryk i murerfaget. Alle kender til New Nordic mad, insipireret af danske kokke. Vi kender til det danske møbelklassikere som ægget og svanen, der er designet af danske snedkere. Vi kender til de danske og udenlandske landemærker designet af danske arkitekter, men hvad med vores danske murer? Vi har brug for at opbygge en kultur og stolthed for det danske murerfag, for vi er en af verdens dygtigste lande til at uddanne murere, så lad os vise hele verden hvorfor vi i Danmark anses for at være mestrer i Estetik og innovation.. lad os få respekten tilbage til murerfaget!