Coronatest og vaccination spredes til den private sektor

0

Coronavirussen har nu været en realitet i over et år, og som vi alle ved har det påvirket hele verden over både sundhedsmæssigt og økonomisk. Vi ved efterhånden mere og mere om virussen, og de offentlige mydigheder og samfundet har anerkendt at virussen er kommet for at blive. Myndighederne og de erhvervsdrivende virksomheder og institutioner kræver nu at deres stakeholders og medarbejdere Pcr-testes ugentligt og nogle kræver at deres medarbejdere får taget corona antistoftest, hvis der skal åbnes op for arbejdspladser, og det sætter større og større krav til testkapaciteten i landet.

Vaccinepas

Det stigende behov for coronatest har skabt et behov hos virksomheder og private aktører til at få foretaget coronatests af den private sektor. Hvis samfundet gradvist skal åbnes op og arbejdsgiver skal tilbyde deres medarbejdere at møde ind fysisk på deres arbejdsplads som man kender det fra før coronaudbuddet, så sætter det store krav som arbejdsgiver til at tage hensyn til deres personales sundhed. Derfor har ideen om corona rejsepas fundet sit fodfæste hos de offentlige myndigheder, og åbnet op for ideen om vaccinepas for de virksomheder, der har behov for ind- og udrejse til andre filialer i udlandet og møder med samarbejdspartnere. Rejsepasset er naturligvis også en mulighed for de almene borger og familier i de danske hjem, der giver dem mulighed for at tage på ferie.

Derfor bør virksomheder overveje private udbyder

Der bliver længere og længere køer i de offentlige udbudte testcentre rundt omkring i landet, og ventetiden for overhovedet at få foretaget en pcr test kan vare op til halvanden time eller mere end et døgn før svaret dumper ind på sundhed.dk. Når en privat medicinsk test & SaaS-virksomhed foretager podninger og tests ude i virksomhederne, får medarbejderne typisk svar allerede efter 4-6 timer, og dette gør at man hurtigt kan finde frem til hvem der er positivt, og dermed stoppe smittespredningen og sende de positive i isolation. Coronatest til virksomheder in-house er derfor en effektiv måde at udføre smitteopsporing, og hjælper til at minimere smittespredningen i samfundet generelt, men lemper altså også gnidninger i arbejdsgangene, så de kan fortsætte uændret uden fravær at den operative kerne og nøglepersoner i virksomheden.

Det skal også siges at denne form for testning, og de private aktører der tilbyder coronatest og podninger, ikke kun er for det danske erhvervsliv, men i lige så høj grad er rettet mod vaccination og coronatest til børn og privatpersoner.

Læs også om Danmarks nye sundhedsportal her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.