Din fremtidige jobsøgning starter nu

0

Uanset om du er studerende, har sabbatår eller går i gymnasiet, så er det vigtigt, at du har din fremtidige jobsøgning for øje. Det er både, mens du studerer og inden. Du kan nemlig gøre rigtig meget for at optimere din fremtidige jobsøgning, hvis du planlægger din studietid ordentligt. Det handler for dig som studerende om at tilegne dig en masse erhvervserfaring, få dig et godt netværk, tilegne dig en masse kompetencer og blive god til at søge job.

Inden du kommer ind på studiet

Inden du kommer ind på din uddannelse, er det en rigtig god idé, at du sætter dig ind i jobmulighederne. Er det en uddannelse, hvor jobsene hænger på træerne? Går folk med den pågældende uddannelse generelt arbejdsløse? Det er vigtigt, at du finder ud af det inden. Hvis du vælger en uddannelse, som generelt har høj arbejdsløshed for nyuddannede, er det vigtigt, at du lægger en god indsats for at optimere dine fremtidige jobmuligheder.

Tænk også over, om du kan opnå det samme med en anden uddannelse, som har større chance for, at du kan komme i arbejde.

Er der få jobs i den pågældende branche eller uddannelse, så er der også kamp om pladserne. Det gør, at du skal gøre en ekstra indsats for at lande et job, og det stiller krav til, hvordan du griber din studietid an.

Når du studerer: Optimer din fremtidige jobsøgning

Når du er kommet ind på studie, og du er i gang med drømmeuddannelsen, skal du finde et studiejob. Med et studiejob kan du opnå meget af det, du skal bruge i din fremtidige jobsøgning. Altså den dag du er færdiguddannet.

Med et studiejob kan du først og fremmest få vigtig erhvervserfaring. Med den erfaring står du stærkere i din jobsøgning. Men det gør du kun fordi, du er blevet bedre til det, du gerne vil lave. Du er også blevet mere klar over, hvad du gerne vil arbejde med. Det er også vigtigt.

Derudover har du fået opbygget et større netværk. Og dit netværk er noget af det, du skal bruge i din fremtidige jobsøgning. Her kan folk, du kender, hjælper dig i kontakt med skjulte jobs og folk, du ikke selv kender. Det er super vigtigt.

Det er også vigtigt, at du vælger praktik til. Praktik kan også åbne døren til, at du bliver ansat som studiemedarbejder. Og fra studiemedarbejder kan du blive fastansat.

Så for at sikre dig de bedste muligheder for at lande et job som færdiguddannet, skal du gå målrettet efter et studiejob eller et praktikforløb. Derigennem kan du få dig vigtig erfaring, et godt netværk og afklaring omkring dine ønsker til fremtiden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.