Bitcoin og falske investeringsprogrammer

0

Du har helt sikkert modtaget en email om, at danske kendte angiveligt har købt Bitcoin og er blevet meget rige på det. Problemet med disse slags emails er, at de er falske. De opfordrer dig til at investere i et falsk Bitcoin investeringsprogram. Af denne grund skal du undgå disse emails og slette dem med det samme, de rammer din indbakke.

Et voksende problem i Danmark

Den danske hjemmeside MyCrypto.dk har kigget på en del falske Bitcoin emails. De har rapporteret, at de fortsat (i stigende grad) bliver kontaktet af folk, der er blevet offer for disse falske investeringsprogrammer. De har blandt andet lavet en guide til at købe Bitcoins, så man undgår at blive snydt.

Problemet er voksende i Danmark, fordi flere danskere får kendskab til Bitcoin og anvendelsen af det. Chancen for at folk derfor åbner emailen i deres indbakke er derfor stigende. Mange danskere har også oplevet, at de reelt har haft med Bitcoin at gøre for en del år siden og glemt alt om det. Herefter modtager de en email, hvor der står, at de har Bitcoins stående et sted. Problemet her er bare, at det er en falsk email, og svindlerne ved, at folk er villige til at tjekke det ud, fordi de er nysgerrige.

De to slags falske Bitcoin emails

Der findes som udgangspunkt to slags falske Bitcoin email, som bliver sendt ud til danskerne i dag.

Den første er falske investeringsprogrammer, hvor du næsten med garanti vil miste dine investerede penge. I starten vil du kunne logge ind, indbetale penge og se din formue vokse. Problemet opstår bare, når du skal have dine penge udbetalt. Så er der lige pludselig en masse problemer eller minimumsudbetalinger, som du skal møde ved at investere flere penge.

Den anden form for falske emails kaldes for phishing. Denne kender du sikkert allerede fra alle de falske emails, man i mange år har modtaget, hvor svindlere udgiver sig for at være Danske Bank, SKAT, SU, osv. Hvis du logger ind via links i disse emails, bliver dine penge stjålet, og du har ikke mulighed for at få dem tilbage.

Sådan kommer du uden om problemet med falske Bitcoin emails

Du kommer uden om problemet med sund fornuft og viden om, at du sandsynligvis ikke har mange Bitcoins stående på en konto, du har glemt om. Hvis dette var tilfældet, ville du ikke modtage en email om det. Hvorfor skulle du?

Hvis en email lander i din spam-mappe, så er det sandsynligvis spam. Du bør derfor ikke åbne emails, der er i din spam-mappe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.