Livsstil – alle har sin egen

0

Hvad vil det sige at have sin egen livsstil?

Det handler om den måde, man lever sit liv på. Den måde, man afspejler sig i andre på, for hvis andre ikke ser én, så er man heller ikke rigtig noget. Eller er man?

Ikke fordi det skal blive meget filosofisk, for i bund og grund handler livsstil sådan set bare om udleve sit liv i en kulturel kontekst med alt, hvad det indebærer.

Og hvad indebærer det så?

Det indebærer fx den måde, vi som mennesker realiserer og selv på og udtrykker os på. De ting, som i sidste ende skaber vores identitet. Hvad enten vi er bevidste om det, eller ej. Ofte er vi nok ikke så bevidste om det, men lever bare vores liv, som vi nu synes det bør leves, og som vi har det godt med.

Og hen af vejen træffer vi naturligvis en masse valg og fravalg, er foretrækker det ene fremfor det andet, og danner præferencer for dette og ikke noget andet. Og disse præferencer bliver med tiden til vaner og forbrugsvaner, og kommer til at afgøre, hvad vi synes er god kunst og litteratur, hvilken mode, vi godt kan lide, og om vi stemmer det ene, eller det andet.

Men også lidt mere jordnære ting, som hvilket mad, vi godt kan lide, om vi er mere til vin eller øl, hvilket musik, vi kan lide og hvilken mode, vi kan lide.

Livsstil og identitetsskabelse

Det er i bund og grund vores holdninger og værdier, der kommer til udtryk igennem vores præferencer, men også vores forbrugsvaner, som på denne måde er medvirkende til at definere overfor andre, hvilken person man er, og hvilken livsstil man har.

Dette er vigtigt i forhold til en persons identitetsskabelse og den uundgåelige selviscenesættelse, som ingen vel kan frasige sig at være offer for.

Så igennem den livsstil, man fører, om den er bevidst, eller ubevidst, placeres man i det sociale hierarki alt efter, hvor den hører til.

Vil du følge med i, hvad der rører sig af nye interessante trends og spændende måder at føre sin livsstil på, så er portalen livsstilen.dk noget, du bør kigge nærmere på.

Leave A Reply

Your email address will not be published.