Tandlægerne forlader Lolland og Falster

0

I de seneste år er der kommet en mindre befolkningstilvækst til Lolland, Falster og Møn. Unge københavnere der er blevet træt af storbyens mylder valgfarter mod Sydlandsøerne for at finde natur, og kvadratmeter priser der ikke springer budgettet. Der kommer en masse nyuddannet arbejdskraft til, men et erhverv halter stadig efter, nemlig tandlæger på Lolland og Nykøbing Falster.

Er uheldet ude, hvor du har brug for en akut tandlæge i Nykøbing Falster, eller en tandblegning i Sakskøbing så må du håbe på at de andre øboere ikke allerede har optager pladserne. Fordi der er et forsvindene antal tandlæger. Der findes kun 7 Tandlæger på Nykøbing Falster, og dette tal er dalene.

Værdien af lokal tandpleje på sydlandsøerne

Politikerene har længe forsøgt at ændre udviklingen i befolkningstilvækst, specielt omkring, Lolland, Falster og Sakskøbing. Det går rigtig fint, men skal vi virkelig have pustet liv i sådan et lokalsamfund så bliver vi nød til at investere i de erhverv der er nødvendige for at skabe muligheder for borgere. Sådan et erhverv er tandlæger, og de er desværre på tilbagegang. Og ja, man kan selvfølgelig godt vente nogle dage på en tandblegning, en tandkrone, eller en paradentose. Men hvis nu man står med et barn der er faldet og slået en tand ud, og derfor har brug for en akut tandlæge, så er der bare desværre rigtig langt mellem mulighederne for folk på Falster.

Det samme gælder iøvrigt den almene lægepraksis. Dog er der en række statslige indgreb der har sikret øboernes muligheder for lægehjælp, men da tandlæger drives privat, er det på eget initiativ når nye tandplejere slår sig ned på Lolland.

Vi skal have tandlægerne tilbage til Lolland

Lolland er den smukkeste solskins ø og vi er lige begyndt at se en positiv udvikling for første gang i mere end 30 år. Det er nu at vi fra statslig side skal sætte ind for at sikre øens fremtid, samt den sociale sammenhængskraft. Man kan ikke sige A uden at sige B, derfor er det her en stor opfordring til den danske stats, græsrodnorgasisationer og private ildsjæle om at gribe fat om denne udvikling og tage den seriøst. Så vi i fremtiden kan sikre at vores små poder der skal vokse op på øen kan få lige så flotte tænder som dem der bor nord for København. Og for at sikre at vores ældre udsatte borgere syd for Vordingborg kan få en respektabel behandling, hvor de ikke skal rejse 2 timer i det offentlige bare for at få en simpel tandkrone.

Leave A Reply

Your email address will not be published.