Bedste tonic til gin?

0

Man kan nærmest ikke sige gin uden også at sige tonic.

Og det med god grund, for de to drikke passer sammen som hånd i handske og formår på fineste vis at komplementere hinanden.

Tonic vandens bitre, tørre og halvsøde toner fremhæver og understøtter ginnens mange sofistikterede smagsnuancer.

Det bitre i tonic vand kommer fra stoffet kinin, som udvindes af barken fra såkaldte “kinatræer”. Ordet “kinin” kommer fra spansk “quina” og stammer fra det indianske ord for bark: quechua.

Kinabark er historiens første virksomme lægemiddel mod infektionssygdomme og blev i midten af 1600 tallet, brugt i Europa som middel mod febersygdomme såsom malaria.

Nu om dage bruges tonic som bekendt ikke længere så meget til at kurere sygdomme, men til at mixe med en god gin. Kvalitetsiveauet indenfor tonicvand er steget stødt de senere år, og i dag findes der en del forskellige tonic vand.

FeverTree

Stifterne af FeverTree Charles Rolls og Tim Warrillow arbejdede i drikkevarebranchen i en årrække, hvor de lagde mærke til at markedet for kvalitets spiritus voksede. Men det samme gjorde sig ikke gældende for tonic vand. Derfor satte de sig for at udvikle og sammensætte en premium kvalitets tonic vand, der var på niveau med de kendte luksus mærker af gin.

Det førte til grundlæggelsen af FeverTree i 2004.

Fra begyndelsen af var deres tilgang helt anderledes. Der måtte på ingen måde gås på kompromis med kvaliteten hos FeverTree og i 2005 blev den første Premium Indian Tonic Water lanceret på markedet i England.

Og siden har de vokset sig til at blive ét af de mest kendte mærker, når det kommer til kvalitets tonic vand.

Og vel nok dén bedste tonic vand at mixe sin gin med.

Leave A Reply

Your email address will not be published.