Hvad skal jeg drikke til min lørdags menu?

0

Man kan nærmest ikke sige bøf uden at sige rødvin. 

Og det er med god grund, for bøf og rødvin komplementere og fremhæver hinandens smagsnuancer på allerbedste vis. 

Der findes dog et hav af udskæringer og rødvine, så hvad passer egentligt sammen? 

Det spørgsmål vil jeg forsøge at afdække for dig. 

Udskæring

For at finde det perfekte match mellem bøf og vin er det vigtigt at vi ved hvilken udskæring af kød vi skal have. 

Lyst kød

Skal du have lyst og relativt magert kød såsom gris, kalv og lam, er det vigtigt at vælge en rødvin som ikke er alt for dominerende og kraftig. Lyst og magert kød har brug for en mildere rødvin for ikke at blive overdøvet af vinen. Du vil med fordel kunne vælge en rødvin som fx. Pinot Noir eller Beaujolais. 

Mørkt kød

Skal du i stedet have et mørkt, godt krydret og fedtmarmoreret stykke kød, som f.eks. oksekød, bør du gå med en powerfuld rødvin som indeholder masser af saft og kraft. Det er vigtigt at vælge en vin som kan stå imod kødets kraft og umami og dermed skabe den perfekte balance og synergi mellem kød og vin. Eksempler på sådanne vine kunne være Barolo eller Cabernet Sauvignon. 

Marineret kød

Skal du have kød marineret i olie, krydderier og lignende kan det stærkt anbefales at kigge i mod de mere frugtige, søde og florale rødvine. Her kunne en Zinfandel fra Californien være et rigtigt godt bud. 

Andet protein

Vin er ikke kun en fantastisk drikke til bøf. Vin kan drikkes til stort set alt. For at læse mere om sammensætningen af protein og vin, så kan du her læse den ultimative guide til mad og vin

Leave A Reply

Your email address will not be published.