Kom ud på arbejdsmarkedet som socialrådgiver ved at blive vikar

Studiet er hårdt for mange, men for en stor del af de færdiguddannede er det også svært at finde ud af, hvad man skal bruge sin uddannelse til. Selv når man har fundet ud af, hvad man vil, så kan det tit være svært at komme dertil. 

Som socialrådgiver kan det være svært ikke at blive overvældet af store mængder arbejde, det kan også være overvældende, da der er et enormt ansvar forbundet med at være social rådgiver. For nogen er det en fordel at være ude som vikar. På den måde bliver man godt og grundigt introduceret til faget, og man er ofte et sted i nogle uger eller måneder. Det betyder at man får noget erfaring fra forskellige steder, der kan være ubetalelig når man skal have sit fastsatte job på et tidspunkt.

Få et mere fleksibelt job 

Det er ingen hemmelighed, at man har meget frihed på et studie, så det kan tit virke overvældende og stressende at starte på et fuldtidsjob lige, når man er blevet færdiguddannet. Man kan hurtigt blive opslugt af ideen, om man skal ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, at man tager det første og bedste ledige job. 

Hvis du bliver vikar som nyuddannet socialrådgiver, så får du mere frihed i din hverdag, samt mere kontrol over, hvornår du skal arbejde. 

Hvordan bliver du vikar? 

Når du leder efter et vikarjob, så er det vigtigt at vælge det rigtige vikarbureau. Du kan for eksempel blive vikar som nyuddannet socialrådgiver. Dette vikarbureau giver dig mulighed for at komme til at arbejde hos kommunen, så du får mulighed for at lave en forskel igennem dit arbejde. De har en attraktiv lønpakke, så du heller ikke føler, at du stadig lever på SU. 

Når du søger om at blive vikar, så vil du typisk blive optaget i en database, hvor du vil blive matchet op med ledige vikariater. Når du så er færdig med et vikariat, så vil der være en opfølgningsproces, hvor du kan fortælle om dine oplevelser ved jobbet. Tit forventer de, at du selv har en del erfaring, så du kan arbejde selvstændig, så det er godt at ligge vægt på praktik i dit CV, når du søger.