PCB: Sådan tjekker du, om der er PCB i boligen

0

PCB er blandt de mest skadelige miljøgifte i verden. Det er et stof, der hyppigt blev brugt i byggematerialer før i tiden, hvorfor der er risiko for, at det er i din bolig. Se her, hvordan du tjekker, om der er PCB forgiftning i din bolig.

Det er ikke godt for hverken indeklimaet, værdien på dit hus eller din generelle sundhed, hvis der er PCB i boligen. Det kan derfor betale sig at tjekke efter, om det er tilfældet. Hvis der er PCB i dit hjem, skal du straks reagere.

Det kan dog være vanskeligt at vurdere, hvorvidt der er PCB eller ej, da det hverken kan ses med det blotte øje eller lugtes. Derfor er du nødt til at kontakte en professionel virksomhed, som kan tage prøver af de forskellige elementer i boligen, hvis du har mistanke om, at der er PCB i din bolig.

Undersøg, hvornår huset er opført

Hvis du vil vide, hvorvidt der er PCB eller er, er det første, du skal gøre, at undersøge hvornår boligen er opført. Hvis den er opført mellem 1950 og 1977, er der stor sandsynlighed for, at der er PCB i dit hjem.

Noget af det, der gør PCB skadeligt, er, at det sætter sig i de omkringliggende elementer, så det er altså ikke udelukkende de byggematerialer, hvor der er anvendt PCB, der er i risikozonen – det er også de omkringliggende elementer.

Få professionel assistance

Hvis din bolig er opført i førnævnte tidsperiode, er det en god idé at kontakte en professionel virksomhed, der arbejder med at identificere og tage hånd om PCB. Du kan læse mere om, hvordan du får hjælp til at bekæmpe PCB hos Sealing Group.

Det er heldigvis muligt at forsegle de elementer, der er inficeret med PCB, så det ikke siver ud i de andre elementer, hvorfor boligen ikke nødvendigvis står overfor en større renovering, hvis det viser sig, at der er PCB i den.

Leave A Reply

Your email address will not be published.