Kan du leve af dagpenge

0

I løbet af det sidste halve års tid, er der mange der har mistet deres arbejde på grund af covid 19. Mange der måske troede de var sikre i deres stillinger og ikke havde noget at bekymre sig om. Coronavirussen viste, at der er mange ting der kan være skrøbelige. Det har også betydet, at der er mange der er kommet på dagpenge, og for nogle kan det være kommet som et chok, hvad dagpenge egentlig er. Kommer man fra en høj løn, kan der nemlig være en ganske betragtelig forskel på, om man man får løn eller man får dagpenge. Har man haft et job, hvor lønnen har været i den lavere ende, er forskellen ikke så står.

Hold styr på din økonomi

Der er mange, der har betalt til deres a-kasse i hele deres arbejdsliv, måske uden helt at vide hvad de betaler til eller hvad de egentlig får. Du kan læse mere om dagpengesatserne her, men kort sagt så kan man få op til 90% af sin løn, dog maksimalt 19.083, hvilket for langt de flestes tilfælde ikke vil svare til 90% af lønnen. Tjener man eksempelvis 40.000, vil det lige knapt svare til 50% af ens løn.

Har man en stor opsparing, tjener ens kæreste/ægtefælle/partner nok til at dække tabet, eller har man meget lave leveomkostninger, kan det gå. Har man derimod indrettet sit forbrug efter ens indtjening, kan det være umådelig svært at få til at få økonomien til at hænge sammen.

Flere forsikrer sig mod arbejdsløshed

Det er uden tvivl også en af grundene til, at der er flere og flere der tegner private lønsikringer. I korte træk går en lønsikring ud på, at man betaler et månedligt beløb, mod at man sikrer sig op til 90 % af ens normale løn. Hvor stort dette beløb er, afhænger af mange ting. Eksempelvis har det en stor betydning hvor mange % af sin løn man vil sikre sig, og naturligvis hvor høj lønnen er. I mange tilfælde er der tale om en månedligt beløb på omkring 1000 kroner.

Dette kan lyde som et højt beløb, og det er det da også. Skulle man tjene 50.000 om måneden og miste sit arbejde, er forskellen mellem lønnen og dagpenge dog så høj, at dette beløb meget hurtigt er tjent ind igen.

Så hvis du vurderer at du ikke kan overleve på dagpenge, kan det være en god ide at overveje, om du skal tegne en ekstra forsikring udover dit medlemsskab i en a-kasse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.