Guide: Vejen ud af stress

0

ANNONCE

Stress er en af de ting, som flere og flere danskere får tæt ind på livet. Der er også undersøgelser, der peger på, at omkring 60 % af danskerne har haft perioder med stress. Med andre ord så er det rent faktisk et flertal, der har oplevet det. Selvom det måske ikke er en statistik, man har lyst til at være en del af, så er det næsten mere normalt at have oplevet stress end det modsatte. 

Heldigvis så er der god hjælp at hente, når man gerne vil ud af sin stress. Når det kommer til stress og “redskaber”, så er der flere ting, man gerne skal være opmærksom på. For der er nu engang ingen smutveje eller quickfixes, når det kommer til at mindske sin stress. Det er derfor vigtigt at vide, at stress ikke bare vil forsvinde gennem simple redskaber – det kunne være fra positiv psykologi. I stedet skal der arbejdes med selve roden til stressen. 

Måder at arbejde med stress på 

Alt afhængig af den psykolog man kommer i terapi ved, så kan der også være forskellige måder at arbejde med stress på. Ry psykolog, Henrik Holm Hansen griber det an ved, at man først skal forstå, hvad stress er, og hvilken underside der er ved stress symptomer. Det er især “undersiden”, der kan være relevant at dykke mere ned i, da den har noget at gøre med vores følelser og den relation vi har til os selv – også selvom den ofte er ubevidst. 

Stress er aldrig din skyld

Når der skal arbejdes med stress hos Henrik, så gør han meget ud af at fortælle, at stress aldrig er din egen skyld – også selvom det kan føles sådan. Generelt er samfundet i dag hurtig til at placere ansvaret for at gøre noget ved stress hos individet. Måske har du selv oplevet det ved, at din arbejdsplads sender dig på et Mindfulness-kursus, eller måske får du at vide, at du skal være bedre til at kunne sige nej. Og når man går til stress på denne måde, er det oftest kun med til at puste ild til stressen og holde den i live. Derfor er det også utrolig vigtigt, at man får hjælp til stress fra en dygtig psykolog.

Leave A Reply

Your email address will not be published.