Cloudservice eller egen Ekstern Harddisk?

Det er altid det store spørgsmål når talen falder på emnet data storage.

Ingen tvivl om at en Cloudservice til kr. 59,00 om måneden er fristende for mange hvis man har et behov for datastorage. Og hvis man ikke lige har lyst til at brænde 1.000,- af på en personlig ekstern harddisk, så kan man jo godt kaste sig ud i en Cloud løsning. Ved en Cloudløsning er der bare altid lidt spørgsmål der trænger sig på:

  1. Er mine data, filer, billeder osv. sikkert opbevaret?
  2. Kan andre mon se det jeg gemmer i Sky´en?
  3. Hvad nu hvis Skyen lukker, hvad sker der så med mine data.?

Usikkerheds spørgsmål der nok altid vil være mange af uanset om man vælger en løsning eller ej. Der findes rigtig mange Cloud service udbydere bl.a. Elgiganten, Microsoft, Google og alle mulige andre det er bare at gå på jagt. Det er lidt ligesom når man skal have et nyt mobil abonnement.

Det forholder sig lidt anderledes når man skal undersøge markedet for en ekstern harddisk. Her er der altså lidt flere forhold at skulle forholde sig til. Der er bl.a. brand præferencer, USB eller NAS, størrelse, hastighed, tilslutningsmuligheder etc. Der findes også en del brands på markedet for eksterne harddisk bl.a. Western Digital som er et af de større brands. Der findes også SanDisk som er et lidt mindre brand med fokus på forbruger produkter. I NAS verdenen er et mærke som Synology stort og markedsledende indenfor deres felt.

Det en god idé at finde en hjemmeside hvor du kan læse alt om de forskellige typer af ekstern harddiske. Vi har fundet en her der giver overskueligt samt en del info om emnet ekstern harddisk. Her har du mulighed for at læse om funktionaliteter, tilslutning, osv.

Sitet er non commercial og et rent info site.