Risikoanalyse er guld værd for virksomheder

0

Ingen virksomhedsejer ved sine fulde fem starter en virksomhed op uden en risikoanalyse – det kan man godt regne ud, hvis man blot besidder en lille smule snusfornuft. Men spørgsmålet er, om man kan nøjes med en generel risikoanalyse af sin virksomhed eller om man faktisk er nødsaget til at foretage en risikoanalyse af hver enkel virksomhedsdel.

Det har vi valgt at se lidt nærmere på i dag. Derfor har vi kontaktet konsulenthuset GobalSequr, som er eksperter inden for områderne it-sikkerhed og compliance. De kan fortælle os mere om, hvad risikoanalyse er, og hvordan risikoanalyse fungerer i praksis.

Brug risikoanalyse til at beskytte din virksomhed nationalt og globalt

Nogle af de faktorer, som GlobalSequr peger på i forhold til opstart af egen virksomhed, er, at uanset hvilken type virksomhed man vælger at oprette i dag, så er cyperkriminalitet uden undtagelse allestedsnærværende. Derfor står datasikkerhed helt centralt, og den eneste måde, man kan sikre sig og sine data på, er ved at få fortaget en risikoanalyse af virksomhedens digitale enheder og ikke mindst af virksomhedens samlede elektroniske infrastruktur.

Selv om man som virksomhedsejer tror sig godt beskyttet, hvis man blot har en simpel basispakke, så skal der kun en lille uforsigtighed eller glemsomhed til, før det går galt: Du trykker uforvarende på et link i en arbejdsmail; du har måske en ikke-opdateret webside eller måske har du en utilstrækkelig firewall på din internetopkobling. Uanset hvad, så inviterer du hackere ind. Det vidner om, at en risikoanalyse er fuld ud berettiget her.

Tænk strategisk, praktisk og klogt om din virksomhed

Når du får foretaget en risikoanalyse hos GlobalSequr, går de grundigt til værks. De kigger blandt andet på, hvorvidt din virksomhed allerede er kompromitteret eller om der er sårbarheder enkelte eller flere steder i din digitale infrastruktur. Derudover tilbyder de også at foretage en risikoanalyse af, hvor modstandsdygtige din hjemmeside og eventuelle app er i forhold til hackerangreb.

Når man tænker på, hvor vigtig databehandling, opbevaring og formidling er for virksomheder i dag, så tangerer det næsten noget decideret kriminelt ikke at få foretaget en risikoanalyse – og det meget gerne jævnligt. Ved at få foretaget en risikoanalyse af dine elektroniske enheder og softwareprogrammer er du på forkant med morgendagens virkelighed – det kan både du og din virksomhed drage god nytte og fordel af.

Du kan læse mere om GlobalSequr og deres produkter samt services her Globalsequr.com


Leave A Reply

Your email address will not be published.