Filterkaffe vinder indpas. Igen!

For en garvet kaffedrikker er duften af kaffe en vigtig faktor og kaffeduft er især nem at frembringe med filterkaffe.

Derfor bliver filterkaffe også mere og mere populært i disse år.

Og der er da også noget helt særligt ved at lave kaffe på denne måde.

Eller rettere på disse måder!

For der findes adskillige måder at gøre det på.

Den klassiske filterkaffe brygning

Ved den klassiske metode forstås at kaffen laves i en kaffemaskine, som f.eks. en Melitta, en Moccamaster eller en af de mange andre kaffemaskiner, der findes på markedet.

Mange hælder til Moccamasteren, da den brygger hurtigt og er superpålidelig.

Faktisk får man 10 års garanti på sin Moccamaster, hvis blot man skriver sig op til deres nyhedsbrev, når man erhverver sig en maskine.

Den nørdede brygning: pour over kaffe

Og så er der den lettere specielle måde at gøre det på.

Her styrer man selv det at hælde vand over kaffebønnerne og deraf navnet pour over kaffe.

Du styrer tempoet, mængden af både vand og kaffe og har dermed hånd i hanke med hele processen.

Det er her du virkelig kan nørde igennem. F.eks. med vandet, da vand – for nogle – ikke bare er vand.

  • Vand fra hanen – Danmark har noget af det bedste drikkevand fra hanen i verden
  • Flaskevand – som findes i forskellige kvaliteter
  • Vandets temperatur – For nogle er vandtemperaturen, når vandet hældes over bønnerne i filteret, vigtig.

Formalet kaffe vs hele kaffebønner

Kaffebønner er nærmest en videnskab for sig selv, men sikkert er det at nykværnede kaffebønner, er bedre end formalet kaffe, som har været hældt i en pose og stået i en ukendt periode før det er blevet solgt og endt hos dig.

Vil du vide mere om filterkaffe, så tjek filterkaffe.dk

Comments