Forladte steder

0

Jeg indfanger øjeblikke på forladte steder, hvor tiden er gået i stå. 

At træde ind på et forladt sted, føles nogle gange som at træde ind i en tidskapsel, hvis stederne har fået lov til at stå i mange år. 

Naturen vil efter noget tid, sætte sit helt eget præg på stederne, og derved opstår der fantastiske motiver.

På et forladt hospital fandt jeg overlægens værelse i forfald

Hvordan min søgen efter stederne startede

Forladte steder, har fascineret mig lige siden jeg var en ung dreng. Jeg husker tydeligt hvor spændende det var, at gå rundt med et par venner i tomme industribygninger, på nogle af de gamle fabrikker vi fandt. Det blev til flere og flere besøg på forladte steder, men det var først i mine voksne år, jeg tilfældigvis faldt over nogle ligesindede, og fandt ud af at jeg ikke var alene om denne hobby.

Som voksen, har jeg fotograferet utallige steder, på rejser rundt i verden, og det ser ud til der konstant dukker nye spændende steder op, jeg gerne vil fotografere.

Det er aldrig noget specifikt jeg leder efter, så jeg besøger alt hvad der dukker op, både industri, private huse, og offentlige bygninger. Jeg vil helst have at stederne har stået en del år, så de har fået noget patina, og man kan se stederne er forladte. Det giver absolut de pæneste fotografier hvis naturen er igang med at overtage stederne igen.

Naturen ved at overtage denne gamle kirke

Forladte steder som printet fotokunst

Jeg elsker hele processen fra start til slut. Lige fra researchen og planlægning af rejsen, til de mange kilometer i bil i min søgen på smukke steder, og til sidst hvor jeg efter en forhåbentligt succesfuld tur, kommer hjem med en masse flotte billeder.

At forvandle forladte steder til fotokunst, er som at indkapsle noget der ikke varer evigt, men som før eller siden vil forfalde, opløses og forsvinde.

På min blog kommer jeg hvor det er muligt med lidt historie, og laver en fotografisk dokumentation af de steder som vi glemmer, og de steder der får lov til at forfalde i stilhed. Bloggen kan du finde her: www.henrikhaupt.dk/forladte-steder

Hvis du ønsker at se min fotokunst, fra både forladte steder, men også andre motiver, kan du se mere her: www.henrikhaupt.dk

Leave A Reply

Your email address will not be published.