Trenden med trægulve, vægge og lofter

0

Trenden af gulve er de seneste år gået i retning af brede og lange plankegulve, samt sildebensgulve i forskellige udgaver og materialer. Tendensen til et olieret trægulv, har senere medført vægge af træ, og akustiklofter med personlige præg. Mange boligejeres ønsker og drømme om hyggelige og hjem præget med plankegulve opfyldes, da de efterhånden kan skræddersyes efter ønske af producenterne.

Plankegulve

Plankegulve er trægulve lavet af slotsplanker af forskellige træsorter og behandlinger. Plankegulve strækker sig lige fra planker af egetræ, douglas gran, renaissance og fuldplank. Der er flere forskellige overfladelooks, lyse gulve, mørke gulve, sildebensgulve med læggemønstre og farvespil. Samt forskellige variationer som, med og uden knaster, overfladebandlede, varierende bredde på gulvplank. Plankegulve giver liv i huset, og kan give at både moderne og rustikt præg, alt efter samspil rummets øvrige materialer.

Akustiklofter

Akustiklofter og vægge er primært udført i massive trælister, fastmonteret fra bagsiden på rammekonstruktioner med lydduge mellem. Trælofte og vægge er en stærk og stabil kontruktion som lader lyden passere op i isoleringen bag plankerne. Erfaringerne viser at denne type løsninger meget effektivt dæmper støj, og at lydisoleringen kan være lige så effektiv som det gælder med vægge af mursten. Vægge af plank skiller sig i dag ud fra de fleste andre huse, og giver rummet præg af personlighed – især i forbindelse med et skræddersyet loft af plank.

Trappeløse trappetrin

Der er drømme om trappeløse trappetrin der matcher overfladen på det valgte plankegulv. Det giver en fornemmelse af at plankegulvet fortsætter op til læste etage. Scenariet er blevet meget udbredt blandt boligejere, hvor træsort, sortering og overfladebehandling matcher gulvplankerne. Alle typer af trappetrin af træ kan laves, såvel som det gælder med plankegulve. 

Med andre ord er det ikke bare store dyre designerboliger som på indersiden kan ligne noget udover det sædvanlige – muligheden er også kommet til den almene boligejer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.