Skimmelsvamp symptomer – Sådan tjekker du dit hus for skimmelsvamp

Det kan være rigtig farligt for dit helbred, hvis du lever i et hus med skimmelsvamp. Der er heldigvis mange symptomer på, at du har det. Det kan have mange konsekvenser både for din bolig og dit helbred, hvis du ignorere disse skimmelsvamp symptomer

Hvilke skimmelsvamp symptomer skal jeg være opmærksom på?

Der er mange symptomer du kan have, hvis du har skimmelsvamp i boligen.

Rigtige mange oplever åndedrætsbesvær, næsteblod, kvalme og diarré. Dette er blot et kort udpluk af hvad du kan fejle. Og ingen af disse ting er rare at have. Derfor hvis du har flere disse symptomer er det god ide at besøge en læge og kontakte en skimmelsvamp ekspert

Hvorfor er det skimmelsvamp er farligt?

Skimmelsvampe frigiver nogle stoffer, som din krop ikke kan tåle. Det gør i form af mikropartikler, glukaner og mykotoksiner.

Mikropartikler

Er de partikler der kommer fra skimmelsvamp, som en typisk allergiker vil reagere på. Heldigvis er det kun meget få danskere der allergiske overfor for skimmelsvamp.

Glukaner

Er de stoffer der kommer fra skimmelsvampens cellevæg. Disse stoffer kan skabe mange af de tidligere nævnte symptomer såsom Trykken for brystet og åndedrætproblemer

Mykotoksiner

Når skimmelsvampen gror, så udskiller den giftstoffer – Dette kaldes Mykotoksiner. Disse stoffer er med til at få baktiere og andre svampe til at gro. Dette er heller ikke godt for dit helbred.

Hvor forekommer skimmelsvamp typisk?

Skimmelsvamp lever bedst i fugt. Derfor er det typiske i de fugtige områder i huset, der bliver dannet skimmelsvamp. Dette forekommer typisk i kældre, på loftet. Det gror de steder, hvor der er fugt. Derfor er det vigtigt at du eliminere så meget fugt du kan i dit hus. F.eks. kan du købe en affugter du kan stille i din kælder – Dette vil eliminere chancen for skimmelsvamp. Dernæst kan du få en skimmelsvamp ekspert ud, der kan tjekke dit hus efter, og give dig nogle anbefalinger, hvordan du kan eliminere fugtdannelse.

Efter du har læst denne artikel, og du tænker nogle af disse skimmelsvamp symptomer har jeg, er det en rigtig god ide at du kontakter din læge med det samme, og en skimmelsvamp ekspert. Det er ekstremt vigtigt at få det fjernet før det får mulighed for at sprede sig for meget.