Sådan gør du: Hold en hyggelig havefest, selvom det er vinter

Man kan sagtens holde en hyggelig havefest, selvom det er vinter – det vil med sikkerhed blive en fest, der huskes af de deltagende. Se her, hvordan du gør.

Det er gået hen og blevet vinter og koldere i vejret, men det skal da ikke afholde dig fra at holde en hyggelig havefest. Vet at holde en havefest om vinteren, skaber du en naturlig illusion om en fest med højt til loftet som i en balsal.

Det er virkelig hyggeligt at holde en havefest, og det betyder oftest også, at gæsterne har mere plads at boltre sig på, end hvis festen blev afholdt indendørs. Når det er koldt udenfor, kræver det dog en smule mere planlægning i forbindelse med havefesten.

Få hjælp med teltet af professionelle

Det er en rigtig god idé at tage kontakt til en virksomhed, der beskæftiger sig med udlejning af havetelte, som kan hjælpe jer med det praktiske. Hos teltudlejning kan du også få hjælp til ekstra borde, stole, gulv og varme.

Lej eksempelvis et festtelt her i København og/eller omegn og få den perfekte vinter-havefest – en fest, der med garanti vil blive succesfuld og mindeværdig.

Tips og tricks til en hyggelig vinter-havefest

Du vil gerne have at din fest bliver en succes. Måske vil du gerne have inspiration til, hvordan du skal gribe det an? De fleste havefester afholdes i sommerhalvåret, men det bør ikke afholde dig. Du kan leje alt til festen på Festgear.dk. Herunder får du et par idéer til, hvordan du sikrer, at din vinter-havefest bliver en succes.

#1: Hold en temafest

Det er altid sjovt med temaer til en fest, og især nu, hvor det er på et sæsonen måske ikke helt egner sig til det, kunne det være ekstra sjovt at pifte festen op med et tema. Her får du nogle idéer til gode temaer, der egner sig til en vinter-havefest:

Afterski-tema:

Frem med skiene og skitøjet. Pynt med huer, handsker, trætønder, ski, kælke og lignende. Hvis du vil gå all in, kan det være en idé at lave en bar af træbjælker og servere Jägermeister, alt imens den tyske alpe-musik drøner ud gennem højtalerne.

Hvidt vinter-tema:

Et lidt mere klassiske tema, som også sagtens kan kombineres med et gallatema, kunne være et hvidt winter-wonderland-tema. Her pyntes alt i hvidt, sølv og blåt med iskrystaller, snefnug, små diamanter, balloner, pomponer og så videre.

Skab isdronningens palads midt i København, eller hvor i landet festen bliver afholdt. Mere eventyrligt bliver det ikke!

Jagthytte-tema:

Pynt dit lejede festtelt op med grene, små træer, jagthorn, træstubbe og gerne nogle trofæer, hvis muligt. Måske ligger du selv inde med udstoppede dyr eller andre jagttrofæer? Alternativt kan du forhøre dig blandt gæsterne.

Hertil skal menuen selvsagt bestå af vildt og gerne med rødvin til. Du kan eventuelt bruge jagthornet, når der skal holdes tale, eller folk skal bydes velkommen.

#2: Mad og drikke

En vigtig del af en succesfuld fest er mad og drikkelse. Det skal gerne være rigeligt af begge dele. Gå ud fra dit tema, hvis du vælger at have sådan et til din vinter-havefest, ellers sørg for, at der løbende er noge, dine gæster kan nippe til før, under og efter middagen.

#3: Selskabslege

Har I brug for noget til at holde varmen med, samtidig med det skal være sjovt, og folk skal rystes sammen, kan du overveje, om du skal arrangere nogle selskabslege. Der findes et hav af gode og sjove selskabslege, der både er sjove og får jer til at holde varmen:

  • Tegn og gæt: Lav den eventuelt med pølser og ketchup som tusch
  • Margretheskål / Gæt og grimasser
  • Post-it i panden: Hvem er jeg? De andre skal mime, og du skal gætte, hvem du er.
  • Hit med sangen