3 grunde til at kontorrengøring er vigtigere end du tror

Erhvervsrengøring på kontoret er også kendt som “kontorrengøring”og er en disciplin der halter på mange af landets kontorer – og det er for dårligt. For kontorrengøring er rasende vigtigt af flere grunde.

#1 – Rengøringen er vigtigt for helbreddet

At sidde i et beskidt lokale blandt en masse “fremmede” mennesker, er givet ikke godt for sundheden. Faktisk viser forskning at der er en sammenhæng mellem rengøringsniveauet og antallet af sygedage.

Ligeledes er det selvsagt også vigtigt at have et generelt fokus på hygiejne, så sørg for at der altid er et stort lager af sæbe, håndsprit, rene håndklæder og deslige.

#2 – Rengøringen er vigtig for virksomhedens omdømme

Beskidte medarbejdere buldrer mest – sådan lyder det gamle ordsprog ikke helt, men det burde det måske.

Ligesom dine medarbejdere har tendens til at fortælle, hvis der er problemer på jobbet med chefen og med kollegaerne, lige sådan fortæller de også gladeligt om hvis der er problemer med hygiejnen. Og hvor førstnævnte altid vil ske, da mange mennesker samme sted vil skabe gnidninger, kan sidstnævnte ændres ret nemt – nemlig ved at hyre et professionelt rengøringsfirma ind til at gøre rent i jeres lokaler.

Med professionel erhvervsrengøring sikrer du at komme på arbejde til rene lokaler, således at der ikke er en finger at sætte på hygiejnen fra dine medarbejderes side.

#3 – Rengøringen højner medarbejdertilfredsheden

Studier udi medarbejder tilfredshed viser, at det er et vigtigt parameter at der er rent og pænt på arbejdspladsen. Det er måske ikke overraskende, ovenstående punkt 2 taget i betragtning, men det er dog overraskende, at det har så stor betydning.

Hvis man tænker over det er det dog ikke så underligt. Hvem kan helt ærligt sige, at de godt gider sidde ved et skrivebord hvor der ikke er

  • Tørret støv af
  • Gjort tastatur rent
  • Er beskidte gulve

Ligeledes – hvem gider arbejde et sted hvor der er

  • Beskidte toiletter
  • Beskidte vaske
  • Beskifte håndklæder

Der er lavet flere studier i ovenstående og de viser allesammen, at hvis ovenstående ting (med mere) så får I gladere medarbejdere på sigt.

Summa-summarum på ovenstående artikel er, at hvis du står og skal vælge mellem pris og kvalitet indenfor rengøring – så er det optimale valg at det er kvaliteten du går med. Medarbejdertilfredshed kan ret klart gøres op i kroner og ører og sygedage +medarbejdere der skifter job hurtigt.