Meld dig ind i en a-kasse i dag

Er du endnu ikke medlem af en a-kasse, er det med at få dig meldt ind hurtigst muligt. En a-kasse er til, for at kunne hjælpe dig, hvis du en dag står uden job, eller hvis du har brug for råd og vejledning som jobsøgende. A-kasse er en forkortelse af arbejdsløshedskasse, og ved at melde dig ind, er du sikret økonomisk støtte, i tilfælde af arbejdsløshed.

Hvad kan a-kassen hjælpe dig med?

En a-kasse er til hjælp for alle. Uanset om du er i arbejde, eller om du er søgende, er din a-kasse til for at hjælpe dig. 

I tilfælde af at du skulle gå hen og blive arbejdsløs, hjælper din a-kasse dig. Det er uanset om du er blevet fyret, ikke kan finde job efter uddannelse eller noget helt tredje. Som arbejdsløs, får du normalt udbetalt kontanthjælp. Ved at være medlem af en a-kasse, kan du få tildelt dagpenge under din arbejdsløshedsperiode. 

Er du jobsøgende, er din a-kasse også behjælpelig. Din a-kasse tilbyder nemlig råd og vejledning, når det kommer til at søge job. Du vil få hjælp til både jobsøgning, netværk samt udarbejdelsen af jobansøgning og CV. Med professionel hjælp hertil, højner du dine muligheder, for at komme ud på arbejdsmarkedet. 

Dagpenge eller kontanthjælp? 

Det er vigtigt at finde en a-kasse, som passer til dit erhverv. Ved at vælge en fagforening og a-kasse, som henvender sig til det erhverv du befinder dig i, får du mest muligt ud af dit medlemskab. Står du som arbejdsløs, uden en a-kasse, får du af staten tildelt kontanthjælp. Denne er sat lavt, i forhold til at få udbetalt dagpenge, som kun er en mulighed, hvis du er medlem af en a-kasse.