Psykolog: Myter om angst

0

Hvis du er forældre til en barn med angst, så er der én ting der er sikkert: der er god hjælp at hente til dit barn. Det kan derfor også være givet godt ud, hvis du søger hjælp til dit barn. Det er dog ikke unaturligt, at der er forskellige myter om angst, som kan afholde forældre fra at opsøge den hjælp, deres barn har brug for. 

# Man vokser fra sin angst

En af de myter som er omkring angst er, at angsten er noget, man vokser fra. Med den myte kan der også følge den udfordring med, at ens barn ikke får den hjælp, der kunne være givende. Jo sværere angsten bliver, og jo mere kronisk den bliver, jo større sandsynlighed er der for, at barnet senere hen kan udvikle andre lidelse. På Sundhed.dk beskriver de, hvordan 30-60 % af dem med en angstlidelse som generaliseret angst, også senere hen oplever depression. Der er derfor også god grund til, at sætte ind overfor angsten – især hvis man har et barn med angst. 

# Angst er en naturlig følelse.. men

Angst er ganske vist en naturlig følelse at kunne opleve, og generelt har angst hjulpet med menneskers overlevelse, da det sætter kroppen i et alarmberedskab. Angsten hjælper os dog ikke, når den begynder at begrænse, hvad dit barn kan lave i hverdagen. I disse tilfælde kan der også være god grund til at sætte ind. 

Til at hjælpe børn og deres forældre finder vi Emil Rask. Emil er psykolog i Århus, og har særlig viden om angst. Gennem hans arbejde som psykolog, hjælper han børn med at overkomme deres angst. På den måde kan de også få større trivsel i deres hverdag, og have plads til at have en skolegang, hvor de også bare kan være børn. Der er flere forskellige forløb, som man kan komme i, når man ønsker hjælp til sit barn. Det er bl.a. muligt at komme på forældrekurser, hvor man kan få en masse ny viden og værktøjer med, så man i endnu højere grad kan støtte sig barn med angst.

Leave A Reply

Your email address will not be published.