Menneskehandel på nettet

Kan man handle mennesker på internettet?
Givetvis, men man skal da nok en tur på ‘darknet’ – også kendt som ‘Tor network’ – i hvert fald hvis man er ude i regulær slavehandel. Men der findes faktisk også en anden mulighed, som er tilgængelig på det almindelige internet, den kan du se her.

Menneskehandel som sådan er der nu ikke helt tale om. Vist kan man frit vælge fra et katalog, hvilken af de viste mennesker man gerne vil bestille. Og man får også mennesket leveret derhen hvor man ønsker, f.eks. til sin hjemadresse, og man kan sågar få det menneske man bestiller til at servere sine drikkevare – oven i købet med meget lidt tøj på. Men så er maksimummet af menneskehandel også nået.
Det menneske man har bestilt bliver nemlig kun i et begrænset tidsrum, og selvom mennesket – eller ‘artisten’ som det vist mere korrekt hedder – kan bestilles til forskellige services, så er det ikke en slave.
Artisten kan danse og smide tøjet imens, eller som sagt servere drinks uden tøj på. Det er selvfølgelig blot tænkt som spas til f.eks. en polterabend, og har ingenting med hverken menneskehandel eller trafficking at gøre. Artisterne er danske og med på spøgen mod betaling; og på den måde er det mere sammenligneligt med at bestille en dj til at spille musik, eller en klovn til at puste ballondyr. Men katalogopsætningen hvor artisterne er opstillet som varer i en webshop, og kan ‘lægges i kurv’ alt efter hvem man vil bestille, er nu alligevel lidt morsom, og kan godt give indtryk af at der handles med mennesker.