Den lette vej ud af mange uoverskuelige små lån – samlelån

0

Man kan let ende i en situation, hvor man har fået taget en masse mindre lån, som man ender med at miste overblikket over. Hvis der er forskellige terminer og forskellige kreditorer, kan det være svært at bevare overblikket over, hvad der skal betales hvornår.

Derudover kan man også sagtens ende med at have dyre lån liggende i skuffen, fordi man ikke har overblikket til at betale dem alle til tiden. Her er det værd at kigge på samlelån, som kan være med til at give dig overblikket tilbage.

Samlelån kan nemlig også ofte spare dig penge, fordi du ikke længere vil have gebyrer til en række forskellige kreditorer. Samlelånene er smartest for dem, der har en række mindre lån, som kan være til en ekstrastor tandlægeregning, et nyt tv efter det gamle gik i stykker og lignende.

Typisk samles kviklån i et samlelån

Det vil ofte være kviklån af en eller anden art, der har fået hobet sig op, og som med fordel kan samles i et enkelt lån som et samlelån. Det er ikke alle låneudbydere, der tilbyder denne lånetype, men de er værd at kigge efter, hvis man har 2 eller flere forbrugslån eller kviklån.

Samlelån foregår sådan, at man sender sin låneansøgning med oplysninger på de lån, man gerne vil samle. Så kan kreditor vurdere, om det er noget, de vil hjælpe med, og hvis det er det, får du dit samlelån.

Så vil kreditor betale dine gamle lån ud, eksempelvis kviklån, som du skylder penge på, og i stedet for en række små lån, vil du nu have et enkelt samlet lån på samme beløb.

Gebyrer er din fjende

Måske tænker du, at der ikke er den store fidus i bare at samle sine lån hos en kreditor, når man stadig skylder den samme mængde penge væk. Det er dog ikke helt rigtigt, fordi en betydelig del af udgifterne til ens lån er nemlig i form af gebyrer.

Hvis man eksempelvis skylder til 4 kreditorer, og de kræver 100 kroner pr. indbetaling, skal du af med 400 kroner om måneden for at få lov til at betale af på dit lån. Samler man sine lån hos en enkelt kreditor, sparer man penge ved kun at skulle betale gebyrer til en enkelt kreditor.

Selvom det ofte vil være gebyrerne, der bliver mindre, der er det primære gode ved et samlelån, kan man også sagtens ende med at få en lavere rente ved samlelån. Når lånebeløbet er højere, kan man typisk få en lavere rente, fordi kreditor stadig tjener penge, som gør arbejdsbyrden besværet værd.

Hvis man låner 1000 kroner, kan det være, kreditor laver en høj rente, fordi der skal en del arbejde til, men hvis man låner 100.000 kroner, kan man slippe med en lavere rente og så får kreditor stadig noget ud af det.

Leave A Reply

Your email address will not be published.