Protein – kroppens vitale byggesten

0

Vitaminer såsom A vitamin, C vitamin og E vitamin har altid været anset som vigtige næringsstoffer for skinnende hud og stærke negle, men vidste du at protein spiller en lige så vigtige rolle i at sikre kroppens gode form?

Proteiner er afgørende og nødvendige for opbygning og vedligehold af væv, celler, hormoner og enzymer i kroppen. Protein er også vigtig for opbygningen af kroppens immunforsvar. Det tilføjer energi til kroppen, når der spises flere proteiner end kroppen har behov for til opbygning og vedligeholdelse af celler og væv.

Proteiner og aminosyrer

Proteiner består af en kombination af 20 forskellige aminosyrer, som kroppen har behov for. 8 af disse er kendt som essentielle aminosyrer fordi, at kroppen ikke selv kan danne dem, men i stedet skal de optages igennem kosten. Det er livsnødvendige aminosyrer, som skal optages igennem kosten. Essentielle aminosyrer findes i fødevarer såsom æg, mejeriprodukter, kød og fjernkræ. Spiser du en varieret kost, er det oftest ikke et problem, og du burde være dækket med disse aminosyrer.

Har du symptomer på mangel af aminosyrer? 

Manglen på aminosyrer sker oftest hos personer, der ikke spiser fødevarer med nok protein, eller hvis kost mangler variation og kroppen derfor ikke får de forskellige essentielle aminosyrer, som den har behov for. Får du for få essentielle aminosyrer kan det medføre øget træthed, svaghed og hårtab. Kroppens proteinmasse reduceres og det medfører svækkelse af muskler og immunforsvar, som forårsager symptomerne. Du kan forebygge mangel på aminosyrer ved at spise en varieret kost, eller du kan kompensere ved at tage aminosyre kosttilskud.

Du kan købe aminosyre kosttilskud direkte på vores hjemmeside. Du kan også læse mere om Solgar i denne artikel.

Du kan også tage Solgar’s kosttilskud, L-Lysine, der er en essentiel aminosyre, der findes i kroppens muskelvæv. 

Om Solgar

Solgar har udviklet kosttilskud siden 1947, og har lige siden sat en række standarder i branchen. Solgar’s kosttilskud skabes med en streng kontrol af kvaliteten, og produkterne evalueres på alle stadier i produktionsprocessen lige fra råvarer til det færdige produkt står klar.

Solgar har en bred pallette af kosttilskudsprodukter, der spænder fra alt mellem B Complex, Magnesium, E vitamin kosttilskud, D vitamin, multivitaminer, jerntilskud og biotin. Her kan du læse mere om sidstnævnte.

Leave A Reply

Your email address will not be published.