Hvilken rollator skal man vælge?

0

Praktiske råd til valg af rollator. Både til inde- og udendørsbrug.

Nogle rollatorer kan både bruges indendøre og udendøre, men nogle er egnet til det ene eller det andet. Hvis man er meget dårligt gående skal man næsten bruge en rollator til ude og inde, så lyder valget på om man skal have to rollatorer eller om man skal anskaffe sig en som både fungere til inde og ude, som fx denne Rollator fra Cp-Mortensen

Indendørs rollator

En indendørs rollator er typisk smallere og lettere end en udendørs rollator. Der skal tit bruges en smal rollator til indendøre, hvis dørekarmen ikke er så bred. En indendørs rollator er typisk også lettere. Nogle findes i aluminium og andre i plastik eller metal. Hjulene har også noget at sige, til indendørs rollatorere er det typisk mere praktisk hvis hjulene ikke er så store, da små hjul plejer at dreje bedre. Andre foretrækker også at rollatoreren skal have et sæde og ryglæn. Til indendørs brug kan et sæde godt være overflydigt, men med nogle rollatorere medfølger der også en bakke. Det er typisk dem som kan bruges både ude og inde. Nogle gange fortrækkes det også at rollatoren kan foldes sammen, så man let kan gemme den væk.

Udendørs rollator

Mange ældre har en stor nødvendighed i en udendørs rollator, som hjælp til at komme til købmanden og handle. Men en udendørs rollator skal også kunne holde til det hårde danske vejr. I de fleste tilfælde skal man kigge efter en god og robust rollator som har et sæde, ryglæn, bremse og en indkøbskurv. Derudover kan det også være en god idé med nogle blødere hjul, da det gøre det nemmere at skubbe rollatoreren rundt på fortovet. På nogle rollatorer er sædet lavet som et ”net” der hænger på tværs, og på andre er det fremstillet i plastik – eventuelt belagt med et tyndt lag skum for at gøre det blødere at sidde på.

Til sidst er det også en god idé at undersøge hvilket udstyr man kan få med til sin ønskede model, nogle fabrikanter sælger en samlet pakke med alt tilbehør som medfølgende, og andre sælger en rollator og så har man mulighed for at købe udstyr ved siden af.

Hvilken skal man så vælge?

Hvis man ønsker en model som både kan bruges ude og inde, skal man gå efter en aluminiumsramme og nogle gode store og bløde hjul. Det gør at komforten og vægten passer sammen. Man kan altid bruge et ekstra sæde samt ryglæn, om man er ude- eller indendøres, samt en kurv el. pose. Til sidst er en serveringsbakke altid en god idé for det kan jo være at man får brug for den en dag.

Prisen skal man ikke være afskrækket af, nogle af de rollatorere som koster 2000-3000,- kr kan være af nøjagtigt samme kvalitet som nogle af dem til 1000,- kr. Derudover skal man altid også være sikker på at der findes ekstraudstyr at man kan købe til den model man ønsker, og der skal man være klog og ikke give for mange penge for det. Nogle fabrikanter sælger en samlet pakke med rollator og udstyr. Dette kan anbefales.

Et godt eksempel på en model med alt udstyr som både passer til uden- og indendøre: Rul-let Rollator fra Cp-Mortensen

Leave A Reply

Your email address will not be published.