Angst: folkesygdommen vi overser

0

Når det kommer til angst, så er det en af de lidelser, som langt flere i befolkningen har symptomer på, end man skulle tro. Næsten 300.000-400.000 danskere oplever hvert år symptomer på angst.

På trods af denne store mængde, så har professor i klinisk psykiatri, Poul Videbech, udtalt til TV2 at angst er en overset folkesygdom. For at forstå denne udtalelse kan vi vende blikket mod den aarhusianske angst psykolog, Henrik Holm Hansen, som til daglig arbejder med de mange angstramte, som er udfordret med angst. Nogle af de typiske symptomer, folk kommer med er bl.a.: voldsom hjertebanken, åndenød, svimmelhed, tankemylder og katastrofetanker.

Hvorfor overses angst? 

En af årsagerne til at angst overses hos mange er, at de ikke er klar over, at det de oplever er angst. Angst er ikke altid knyttet til bestemte situationer eller tidspunkter. Det kan opstå pludseligt og virke som om, at det kommer ud af det blå.

Henrik har i et blogindlæg belyst netop denne del af angsten. Man kan komme til at gå længe med angst symptomer, da man kan tro, at der er noget galt med én. Hvis man samtidig opfatter angsten som noget, man selv er årsag til, så kan angsten let blive overset. 

Når man selv går med sin angst

Angst er en lidelse, som er vigtig at få hjælp til, da den ellers kan blive en kronisk sygdom. Jo før man får hjælp, desto bedre. 

Der er heldigvis også gode muligheder for at blive fri for angst, når man kommer i angstbehandling. Vender man blikket mod Henrik, så arbejder han med en metode, som er særlig effektiv til at behandle angst. Metoden hedder ISTDP (intensiv dynamisk korttidsterapi) og man kan hjælpes hurtigere end med andre terapiformer. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.