Brug for en korrekturlæser?

0

Uanset hvad du bruger dine tekster til, er det vigtigt, at de ikke er fulde af stavefejl og dårlig tegnsætning. De færreste skriver 100 % fejlfrit – og mange laver alt for mange fejl.

Men vidste du, at korrekturlæsning ikke behøver at være dyrt? Du kan sagtens få rettet det hele for under 30 kr. pr. side. Her regnes med ca. 300 ord pr. side. Hvis du vælger at betale en professionel for at rette teksten, kan du – eller bør – forvente, at der ikke er nogen fejl. Det giver en langt bedre kommunikation – og modtageren tager teksten mere seriøst.

Nogle tekster skal sælge, andre skal overbevise om noget. Uanset formålet vil mange læsere tage afstand til en tekst, som er fuld af stavefejl. Det virker, som om afsenderen ikke helt tager sit budskab alvorligt – og hvorfor skulle modtageren så gøre det?

Det hele begynder med, at du sender din tekst – eller noget af den, hvis du ikke er færdig med den. Så kan din korrekturlæser vurdere, hvad det helt præcist skal koste pr. side. Skriver du godt, dvs. laver få fejl, så koster det mindre, end hvis korrektøren skal rette 20 sider pr. side. Af samme grund kan man ikke altid sige helt præcist, hvad det skal koste.

Hvem skal man vælge? Det er godt at vælge en, som både har erfaring og uddannelse. Erfaringen bør du kunne se i reference-listen, og en relevant uddannelse kan fx være journalist eller cand.mag. i dansk eller kommunikation. Dog skal det sige, at nogle mennesker kan være fremragende til arbejdet, selv om de ikke har de nævnte uddannelser. Hvis du er i tvivl, kan du spørge, om du må få rettet 1 side gratis. Altså bare for at se, om det er i orden. Få evt. en anden til at tjekke resultatet, hvis du er i tvivl om alt det med komma, stavning, grammatik osv.

Teksterne er typisk bøger, artikler, opgaver og hjemmesidetekster. Mange korrekturlæsere vil også kunne give en vurdering af, hvor godt teksten passer til sit formål.

Held og lykke med din søgning efter korrekturlæsning.

Korrekturlæsning

Leave A Reply

Your email address will not be published.