Hvad kan det betale sig at renovere?

Der er mange, der går med en drøm om at renovere huset eller dele af huset. Der er også mange, der går med en eller anden drøm om på et tidspunkt at sælge huset, og tjene en formue på værdistigningen. Der er flere grunde til at huspriserne over en lang periode, har været stigende.

En af grundene er naturligvis de generelle stigninger, en anden grund er det område, som huset ligger i, da beliggenhed som bekendt er uhyre vigtigt for et hus’ pris. En tredje ting der betyder rigtig meget, er naturligvis huset i sig selv.

Hvad skal du ikke renovere?

Der er mange der vælger at renovere deres hus i den tro, at det renoveringer de laver, også vil komme til at få huset til at stige i værdi. Dette er naturligvis også meget muligt, der er dog også mange renoveringer og forbedringer, men skal lave for sin egen skyld og ikke for husets værdi.

Det kan eksempelvis sagtens være, at du godt kunne tænke dig at få det luksusbadeværelse, som du altid havde drømt om. En sådan modernisering skal du i de fleste tilfælde lave for din egen skyld i højere grad end fordi boligen vil stige tilsvarende. At lave et badeværelse er dyrt – rigtig dyrt. Både i materialer og arbejdsløn til VVS og lignende. Det er det dyreste rum at lave i et hus. Der kan være rigtig meget glæde i at have drømmebadeværelset. Pengene skal man dog ikke forvente at få igen. Det koster nemlig hurtigt mange hunderede tusinde for større badeværelser, og hvad der er jeres drømmebadeværelse er ikke nødvendigvis det potentielle købere drømmer om. Badeværelse og køkken er derfor farlige at begive sig ud i luksusudgaver af.

Hvad skal du renovere?

Mens det ikke økonomisk kan svare sig, at lave luksusbadeværelser og luksuskøkkener, så betyder det ikke, at det ikke kan betale sig at modernisere dem. Det kan være en rigtig god ide at sætte et nyt køkken i huset, men vælg et billigt fra IKEA eller lignende. Begrebet “nyt køkken” vægter højt, hvor køkkenet er fra, betyder ikke så meget. Kigger man udelukkende på den potentielle økonomiske gevinst, er “nyt” bedre end “kvalitet”.