Skal jeg bestille mit vindue med not eller ej?

0

Har du hørt om not før? Hvis ikke, får du herunder en definition af dette begreb. Efterfølgende giver jeg min vurdering af, hvorvidt du skal bestille dit næste vindue med eller uden not.

En ‘not’ er en fordybning eller udfræsning i et stykke træ, som fremspringet i et andet stykke træ passer ind i. En not bevirker dermed at to stykker sidder godt og stabilt sammen. En not kan både sidde i bunden af et vindue og hele vejen rundt.

Good. Nu ved du, hvad en not er, men er det noget, som du bør sikre dig er på dine kommende vinduer, eller er det ikke så vigtigt igen?

Skal dit kommende vinduer være med en not eller ej?

Personligt vil jeg anbefale, at du vælger et vindue med not, da der er en række fordele forbundet med det. Hvis dit vindue for eksempel er med fer, kan du nemt skubbe pladen ind i vinduets not og sikre en rigtig flot finish. Dette kræver dog, at noten sidder i bunden.

Selvom jeg som udgangspunkt anbefaler folk at investere i vinduer med not, er dette ingenlunde en entydig anbefaling.

Det bør nemlig nævnes, at det lidt er en smagssag og et spørgsmål om temperament. Hvis du ikke selv skal montere vinduerne, anbefaler jeg dig at forhøre den tømrer, som skal udføre arbejdet, om vedkommende foretrækker at montere med eller uden not. Hvis han er vant til at arbejde uden not, vil det være en belastning for ham pludselig at skulle arbejde med not.

Hvis du blot skal have pudset et vindues bund og ikke en vinduesplade, er noten helt overflødig.

Hvor skal du købe dine kommende vinduer?

Der findes en række forskellige forhandlere af vinduer i Danmark, og du bør naturligvis vælge den forhandler, som tilbyder, hvad du leder efter til den bedste pris. Det kan tage lidt tid at trawle markedet igennem, men det er uden tvivl tiden værd!

Personligt er jeg meget begejstret for https://www.net2kompagniet.dk/, da jeg synes, at de er fair, hvad angår pris, og så har de et fint udvalg. Det er måske ikke de mest specielle vinduer, men jeg kan meget godt lide det stilrene og klassiske, og kvaliteten af vinduerne er virkelig høj.

Jeg håber, at jeg har gjort dig lidt klogere! God dag.

Leave A Reply

Your email address will not be published.