International Dag for Nøgenarbejde i haven!

Der er vel også snart en fejring for enhver tænkelig form for dag! Men én af de dage som efterhånden griber om sig også udenfor de amerikanske grænser, er den International Arbejd Nøgen i Haven Dag – World Naked Gardening Day.

Startet i 2005 med udgangspunkt i en begejstring for både havearbejde og nudisme, er dagen en markering af den vestlige kultur og indstilling til kroppen. En perfektionistisk holdning til kroppen som gør, at mange har urealistiske forventninger til hvordan man kan og skal se ud, og som giver alt lige fra dårlig selvværd, forkert verdensbillede til spiseforstyrrelser og meget andet.

World Naked Gardening Day (WNGD) handler ikke om at vise sin krop fremfor andre mennesker. Den handler ikke om at vise sin nøgenhed.

Tværtimod så handler den om at have det godt med sin krop. Være afslappet og føle sig godt tilpas i den. Den handler om at have det sjovt sammen, og at gøre det normalt i vores syn på hinanden, at kroppe ser forskellige ud – uanset om man er gammel eller ung, jamen så er kroppen meget forskellig.

Det vigtigste denne dag, er først og fremmest at have det sjovt. At sammen med venner og/eller familie have det sjovt igennem International Arbejd Nøgen i Haven Dag, og få det bedre mig selv og andre omkring.

Og så er det vigtigt, at man ikke krænker andre med det. Udover at det ikke er lovligt at krænke andre, så strider det også imod hele ideen om dagen, nemlig at være godt tilpas med nøgenheden og hvordan man ser ud. Er man i tvivl om det er en god ide at være nøgen et bestemt sted i en have, så er sandsynligheden nok at det ikke er en god ide!

Den store bonus ved dagen er jo især alt det arbejde i haven, man får udført! Fordi det jo bare er lidt sjovere på denne måde, så måske bliver man der i længere tid og får gjort mere.

Og sidste råd: Husk at tage tøj på inden haveaffaldet køres på genbrugspladsen..!