Indret hjemmet med bæredygtige, lokalt producerede træmøbler

0

Klimadebatten raser for fuld skrue, og bæredygtighed er på alles læber. Indtil videre har det mest været plastikposer og -sugerør og afskaffelsen af disse, som har stået på dagsordenen. Men alt tæller, når det er klimaet, som er på spil.

Tænk klima ind i din indretning

Et sted, som de færreste tænker bæredygtighed ind, er bolig og indretning. Møbler og inventar kan sagtens også fås i bæredygtige og klimavenlige udgaver, som er produceret med omtanke for miljøet. Vil man gøre sit for naturen, bør man derfor også fokusere på at indrette hjemmet med møbler i god kvalitet, der kan holde i mange år, uden at man bliver træt af at se på dem.

Boligartikler og inventar produceres ikke under meget anderledes vilkår, end dem man møder i tekstilbranchen. Så vælger man de billige løsninger, går det ikke kun udover over naturen men også de mennesker, som sidder på den anden side af jorden og arbejder for en næsten ikkeeksisterende løn.

Køb lokalt, og skån miljøet

Kærbygård er en producent af møbler i massivt træ, og snedkeriet er særligt specialiseret i produktionen af plankeborde. Kærbygård bor i udkanten af Odense, men har showrooms både på Fyn og i København. Her kan man komme ind og se og mærke den gode kvalitet med egne øjne og hænder.

Det helt særlige ved Kærbygård er dog ikke kun det smukke møbeldesign, men at de bruger træ fra eget skovområde eller andre lokale skovområder. Snedkeriet laver alle møbler fra bunden i deres værksted på Fyn, og ejerne sætter en ære i selv at håndplukke hvilke træer, der skal fældes med henblik på senere at blive forvandlet til lækre møbler.

Et snedkeri med stor kærlighed til naturen

Hos Kærbygård foregår hele produktionen i lokale rammer, hvilket har stor betydning for, hvor lidt CO2 der bliver udledt. Som om det ikke er nok, at snedkeriet laver alt fra bunden i eget værksted, og at Kærbygård bruger egne træer, så sørger de også for at plante et nyt træ for hvert, der bliver fældet.

For som Kærbygård selv siger på deres hjemmeside, så handler deres virksomhed om kærligheden til naturen. Og skal man alligevel have møbler til sit hjem, så kan man lige så godt vælge en lokal og bæredygtig løsning for at skåne miljøet mindst muligt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.