GUIDE: Sådan finder du det bedste kviklån

Til tider kan der opstå situationer, hvor man bliver nødt til at tage et kviklån. Og står man i sådan en situation, vil man jo helst finde det bedste og billigste. For at hjælpe dig på vej, kan du gøre brug af denne kviklån guide. Heri finder du nemlig gode råd for hvordan du finder det absolut bedste kviklån – samt hvordan du undgår de værste lån.

Kig ikke kun på renten

Lad os starte med at tage et kig på de ting du absolut bør undgå i jagten på det bedste kviklån. Der er nemlig nogle faldgrupper som mange hopper direkte i.

En af disse faldgrupper er udelukkende at se på renten. Fordi selvom renten siger en del når man sammenligner kviklån, så fortæller den ikke altid hele sandheden. Kigger du kun på renten finder du eksempelvis ikke ud af hvor meget lånet koster i oprettelsesgebyr, administrationsomkostninger osv. Dette er nemlig overhovedet ikke inkluderet i renten.

Disse ting skal du se efter:

Foruden renten er der derfor en række ting som du skal se efter hvis du vil tage et kviklån. Disse ting inkluderer:

  1. PBS-gebyr
  2. Administrationsgebyrer
  3. Stiftelsesomkostninger
  4. Oprettelsesgebyrer

Men i stedet for at kigge på alle disse ting enkeltvis er det faktisk muligt blot at kigge på en sats. Denne sats kaldes ÅOP, og står for Årlige Omkostninger i Procent. I denne sats er alle de forskellige omkostninger medregnet, og det er derfor ofte bedre at kigge på den, end på renten.

Du kan nogle gange låne gratis

Når du jager det bedste kviklån har du faktisk rigtig gode muligheder – specielt som førstegangslåner. Mange kviklånsudbydere tilbyder kunder at kunne låne gratis første gang. Du kan derfor med fordel lede efter en af disse gratis lån. Men pas på! Lånevirksomhederne ved jo godt at de som ofte kommer til at tjene på det. Så lad vær med at brug de lånemulighederne mere end én gang uden at sammenligne.

Hvis du så får brug for at låne igen, så er det altså bedst at du også sammenligner igen. Mange får nemlig blot for vane at låne det samme sted. Men der kan faktisk være mange penge at spare ved at sammenligne før du låner.

Ved du ikke hvor du skal lede efter låneudbydere? Så kan du finde en oversigt over kviklån her.