Hvordan får du mere i løn?

Får du den løn, som du er værd?

0

I den ideelle verden ville vi alle påstå, at et arbejde er løn nok i sig selv. Men den kyniske virkelighed er, at langt de fleste af os arbejder, udelukkende fordi vi får løn for det. Derfor er det også vigtigt, at den løn er så høj som muligt, så intet arbejde bliver spildt. Arbejder du med B2C eller B2B salg, så får du ofte provision eller bonus og du styrer derfor selv din løn. Men for alle andre er det arbejdsgiveren, som har magten. Så det eneste, du rigtig kan gøre ved det, er at forsøge at påvirke din chef, således at vedkommende kan se mening i at hæve din løn.

Hvad har du opnået?

Først og fremmest kræver det resultater. Du får ikke højere løn af, at din chef kan lide dig, eller at du altid fortæller de sjoveste jokes ved frokostbordet. Selvom det er kynisk, så er du en investering, som skal indbringe mere, end du koster. Derfor er første skridt til en lønforhandling at redegøre for, hvorfor du tjener mere ind, end du koster. Til en lønforhandling gælder andre regler, hvilket blandt andet tillader pral. Det er okay at ”blære sig,” og vise resultater, som du normalt aldrig ville gøre det. Det vigtige er bare, at det er konstruktivt og rent faktisk støtter op om dit ønske om mere i løn.

Hvad får andre?

Det er også okay at medbringe tal og statistikker fra din branche, som siger noget om, hvad tilsvarende kandidater med samme uddannelse og erfaring får i løn. Virksomheden, du arbejder i, ønsker formentlig at tilbyde en konkurrencemæssig løn, og det skal du udfordre dem på. Kan du bevise at din markedsværdi bør være højere, så er dine chefer nok også mere tilbøjelige til at efterkomme dine krav. På den måde ved både de og du, at den løn, du ønsker, ikke er urealistisk.

Selve forhandlingen.

En lønforhøjelse er en forhandling. Det handler ikke bare om at få mere i løn, men at få den løn, du fortjener. Derfor kan det være fint at sætte baren lidt højere end dit minimumskrav, således at du og din chef har noget at forhandle ud fra. Det kan også være en god idé at læse lidt op på forhandlingsteknik, så du undgår at blive kørt fuldstændig over, men i stedet kommer derfra med et godt resultat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.