Hvordan du vælger den helt rette spisebordslampe

For rigtig mange af os, er det at vælge en spisebordslampe en beslutning, som vil blive overvejet længe og nøje. Du har sikkert selv prøvet det, og du fandt nok ud af, at der er rigtig mange aspekter at tage stilling til.

Når du skal vælge en spisebordslampe, skal du nemlig huske at tænke over både lampens design samt hvilken form for lys du ønsker på dit bord. Et spisebord i et typisk, dansk hjem tjener nemlig ofte flere forskellige funktioner nu om dage.

Først og fremmest skal lampen give et godt og ordentlig lys, når I sidder om aftenen med maden. Det er nok de færreste, som kan nyde et måltid, uden at kunne se hvad de spiser. Derudover skal lampen selvfølgelig også kunne give et brugbart lys i en lang række andre situationer.

Prøv at tænke over, hvor mange andre ting, du bruger dit spisebord til udover de daglige måltider. Du har højst sandsynligt siddet ved dit spisebord og arbejdet eller måske syet? Eller også har børnene siddet der med deres lektier eller små klippe-klistre-projekter? Alle disse ting kræver et godt lys, som samtidig også skal være behageligt, når I sidder og spiser.

Derudover er det i mindst lige så høj grad vigtigt, at lampen ser knaldflot ud. Det er ved spisebordet, at du placerer dine gæster som oftest, hvorfor lige præcis spisebordslampen typisk vil være den pæneste lampe i hjemmet.

Og så gør det jo heller ikke noget med en lampe i et smukt design, selv når I ikke har gæster. Sådan en lampe kan tilføje noget ekstra til rummet og få dig til at føle, at de forskellige elementer i indretningen passer sammen.

Vælg den spisebordslampe, der passer bedst til din stil

Umiddelbart lyder dette som en ren selvfølge, men faktisk er det ikke tilfældet. Rigtig mange kommer nemlig til at vælge en lampe, der følger den aktuelle modetrend, hvilket både kan være god og en dårlig ting. Når du vælger en spisebordslampe, er det derfor meget vigtigt, at du tænker over, hvad du selv synes om. Køber du en lampe, udelukkende på baggrund af anbefalinger fra eksperter inden for mode og boligindretning, er der risiko for, at du ikke vil kunne lide lampen i det lange løb. Så husk at holde fast i din egen stil!

Designerlamper koster ikke nødvendigvis en formue

Når den rette spisebordslampe skal indkøbes, falder valget rigtig ofte på en lampe, der også har det helt rette mærke. Det er dog langtfra flertallet, som kan finde plads i budgettet til en PH-lampe over spisebordet, men heldigvis behøver en designerlampe ikke nødvendigvis koste en formue.
Et mærke, som virkelig har gjort sit indtog på det danske boligindretningsmarked, er House Doctor. Spørger du mig, så er House Doctor lamper klart nogle af de mest interessante på markedet. Lampernes design rummer både det særegne og det bredt appellerende, og så fås de i forskellige prisklasser, hvor alle kan være med.