Alt du skal vide om kviklån

Rentefrie lån

Alt du skal vide om kviklån

Står du i en situation, hvor du pludselig har en masse uforudsete udgifter, som ikke kan dækkes af din egen månedlige indkomst, så er kan kviklån måske være en hjælp for dig. Et kviklån er et hurtigt lån, du kan ansøge om, hvis du mangler penge i en fart. Pengene vil nemlig ofte stå på din konto senere samme dag. Det kan således være en god løsning for dig, som har en indkomst, men som har brug for flere midler til at betale uventede regninger. Du kan for eksempel bruge et kviklån til at betale for en ny cykel, hvis den gamle er blevet stjålet eller hvis vaskemaskinen går i stykker. Du kan også få et rentefrit lån hvor lånet er rentefrit i en vis periode af lånet som 6 eller 12 måneder.

Sådan fungerer kviklån

Grunden til, at man kan modtage et kviklån så hurtigt er, at der ikke er nogen krav til låneren. Modtageren kræves således ikke at skulle stille sikkerhed for at få pengene udbetalt med det samme. Derfor er kviklån oftest også mindre beløb, som altså ikke tager lang tid at afvikle. Hele processen med at optage lånet kræver derfor ikke meget af modtageren i modsætning til, hvis man optager et større lån i en bank, hvor det kræver meget mere dokumentation, og der er flere betingelser og regler for låneren. Kviklån er også blevet kaldt minilån eller ekspreslån på grund af den hurtige lånemetode til et mindre beløb.

Ansøg om lån

Hvis du beslutter dig for at ansøge om et kviklån, så er det som tidligere nævnt en ganske kort proces. Du kan godt vælge at gå gennem din bank og få et lån gennem dit betalingskort, men det gør processen længere og muligvis mere omstændig for dig. Da idéen bag kviklånet netop er, at det skal gå hurtigt, så findes der en masse internetbanker, kreditselskaber og låneudbydere. Derfor kan du på nettet finde sider hvor du kan sammenligne lån og sammenligne disse låneudbydere.

Det er gennem denne type online bank, hvor de fleste vælger at ansøge om et kviklån. Det skyldes, at man netop ikke behøver at oprette en ny internetkonto, men blot får pengene udbetalt uden du forventes at binde dig ved at oprette en bankkonto hos kreditoren. Du kan søge om lån online uden du skal sidde klar med alle dine ringbind fyldt med alle værdipapirer og vigtige dokumenter. Det kan faktisk klares på farten, da du typisk vil modtage en sms-kode, der skal bruges til at verificere dit lån. Koden bruges som bevis for din underskrift akkurat som for eksempel NemID.

Kviklån og renter

De fleste er nok opmærksomme på, at det ikke er helt gratis at optage et kviklån. Det er en fordel, at pengene kommer hurtigt ind på kontoen, men der følger naturligvis renter med, når du låner penge. Kviklån fungerer derfor mest optimalt, hvis pengegælden bliver tilbagebetalt inden for relativt kort tid, således renterne og tilbagebetalingen ikke bliver uoverskuelige for dig.

Mange låneudbydere har på forhånd lavet en udregning for dig, så du ved præcist hvor meget dit lån kommer til at koste. Omkostningerne bliver beregnet alt efter, hvor stort lånet er. Beregneren vil typisk tillade, at du kan se den første månedlige rente og den fulde sum af prisen for lånet. På denne måde vil du nemt kunne finde ud af og overveje, om du er i stand til at låne pengene og betale dem tilbage inden for fristen.