Terapiformer i Horsens

Terapiformer i Horsens

Lider du af svære problemer i hverdagen såsom stress, angst, parforholdsproblemer eller noget helt fjerde? Hvis du bor i eller i nærheden af Horsens Kommune, har du flere muligheder for professionel hjælp.

Læs denne guide til, hvad forskellige terapiformer i Horsens kan tilbyde. Herved kan du finde den terapiform, der passer dine behov.

Parterapi

Føler du dig ensom i dit parforhold? Savner du mere nærvær og intimitet med din partner? Ønsker du en dybere følelse af samhørighed med din partner? Så kan parterapi være noget for jer.

Flere psykologpraksisser i Horsens udbyder parterapi. I kan her få hjælp til problemer i jeres parforhold ved hjælp af samtale med en psykolog og forskellige øvelser og hjemmeopgaver.

Gennem parterapi bliver I bedre til at kommunikere i jeres parforhold. I bliver bedre til blandt andet at indgå kompromisser og værdsætte hinandens forskelligheder. Det kan hindre ensomhedsfølelse, stress og negative tankemønstre, som har rod i ubalancer i parforholdet.

Samtaleterapi

Samtaleterapi tilbydes i Horsens som led i parterapi, til familier eller som individuel terapi. Samtaleterapiens fokus er, som navnet siger, på samtalen. Gennem en samtalerække med en psykolog, psykoterapeut eller psykiater bliver klienten bevidst om kernen i sine problemer. Typisk får klienten også redskaber til at håndtere sine problemer uden for samtalerummet.

Samtaleterapi benyttes blandt andet som hjælp mod stress, depression, angst og ensomhed. Det kan være en konstruktiv hjælp til at komme igennem livkriser.

Psykoterapi

Er du i en krise og føler sorg og afmagt, eller har du en psykisk lidelse som for eksempel depression, kan du gå til en psykoterapeut. Psykoterapeuter har ofte forskellige uddannelsesbaggrunde, men fælles for dem alle er, at de tager udgangspunkt i samtalen. Det kan være en god idé at undersøge psykoterapeutens baggrund, så du kan finde den psykoterapeut som bedst vil kunne hjælpe dig.

Vær opmærksom på, at en psykoterapeut ikke må stille kliniske diagnoser og udskrive medicin til sine klienter. Er medicin nødvendigt, kan du opsøge en psykiater, som er uddannet læge.

At gå til psykoterapi er i mange tilfælde billigere end at gå til psykolog og psykiater.

Uanset karakteren og graden af dine udfordringer er der hjælp at hente i en af Horsens praksisser. Parterapi, samtaleterapi og psykoterapi er altid fortroligt. Din psykolog eller psykoterapeut har tavshedspligt.

Du kan finde et udbud af praksisser, der udbyder samtaleterapi, parterapi eller psykoterapi i Horsens, på nettet. Her kan du også se deres priser, og hvad de mere specifikt tilbyder inden for samtaleterapi.

Vi kan varmt anbefale Rikke Siggaard Psykoterapi – https://rikkesiggaard.dk