Ok Google, Skru ned for radiatoren

I en fjern fremtid lever vi alle sammen i et science fiktion agtigt univers a la det, som vi kender fra de gode gamle familien Jetsons tegnefilm, hvor man ved at klappe i hænderne kunne slukke lyset og kunne snakke til en computer, der styrede boligen, bryggede kaffe m.m.

Denne fremtid er ikke langt væk nu hvor Google Home Assistant er kommet til Danmark. Faktisk kan du ved blot at tænde din digitale assistent og sige: “Ok, Google + det du vil spørge din Google Home Assistant om” få et svar på dine spørgsmål eller aktivere de forskellige apparater i dit intelligente hjem, såfremt de er koblet sammen med dit smart device ved hjælp af en trådløs Z-wave og Zigbee forbindelse, der lader dine forskellige enheder tale sammen.

Men hvad betyder det så for almindelige dødelige?

Z-wave og Zigbee forbindelser, der opererer på en trådløs forbindelse, der efter sigende skulle være endnu bedre og mere pålidelig end vores højtelskede wifi forbindelser, er yderst avancerede, men du behøver heldigvis ikke at vide noget om disse, udover at de gør dig i stand til at forbinde dine enheder.

Allestedsnærverende forbindelser

Når du forbinder devices som Google Home Assistant, Amazons Alexa, Apple Homekit og mobil apps med smarte produkter i din bolig, får du mulighed for at styre enhederne i boligen så længe du eksempelvis har din mobiltelefon ved hånden. Du kan fx skrue ned for radiatoren, så den ikke buldrer derudaf ved hjælp af en app eller bede dine radiatorer skrue ned, så snart dit rum når en stuetemperatur på 20 grader. Denne intelligente styring af dit hjem uanset lokation, når du bruger din telefon eller uanset hvor du er i din bolig via din hjemmeassistent, gør at fuld kontrol af dit hjem bliver allestedsnærværende.

Kun fremtiden sætter grænserne

Smarthome produkter breder sig allerede i dag over en lang palette af produkter, som kan gøre vores hverdag nemmere, sikrere og mere miljøvenlig. I dag kan du fx købe smarthome gulvvarme termostater fra kendte mærker som Danfoss, købe vejrstationer, tyverisikrings kameraer, bevægelsessensorer, wifi og ventilationsprodukter, som sikrer dig den sundest mulige luftkvalitet døgnet rundt. Mulighederne er allerede mange og i fremtiden kan det være, at vi kan automatisere det mest.