Kunsten at redde liv er gået konkurs, hvad gør du nu?

ANNONCELINK: Læs her hvordan du sikrer dig at der er service på din hjertestarter

0

Kunsten at redde liv er gået konkurs. Sådan kunne man læse i statstidende den 10. marts i år. Foreningen der indsamlede donationer fra lokale sponsorer, til opsætning af hjertestartere, efterlader flere hundrede uservicerede hjertestartere. Men hvad betyder det helt konkret? Det kigger vi på i dette indlæg.

Mange tror, at når man får eller køber en hjertestarter så er det en éngangsudgift. Det er det dog ikke. En hjertestrater er medicinsk udstyr og dette udstyr skal i sidste ende redde liv. Hjertestartere kører på batterier og alle ved, at batterier løber tør for strøm. Samtidig er der elektorder som hæfter ved hjælp af noget kraftigt klæbende gel. Denne gel kan tørre ud så elektroderne ikke kan hæfte på patienten og dermed kan man ikke give patienten stød.

I forbindelse med Kunsten at Redde Livs konkurs har firmaet (foreningen) ikke selv meldt noget ud til deres kunder. Dvs. kunderne er uvidende om, at der ikke er nogen servicekontrakt på deres hjertestarter. I værste fald, kan det resultere i, at batteriet er fladt så det ikke kan genoplive patienten. Det er derfor vigtigt at man hurtigst muligt finder en der kan servicere hjertestarteren og tage hånd om, at den altid er klar til brug. Kenaid – førstehjælp for livet tilbyder bl.a. serviceaftaler på alle typer af hjertestartere opsat af Kunsten at Redde Liv.

Hvordan ser jeg om min hjertestarter er fra Kunsten at Redde Liv?

Hjertestartere opsat af Kunsten at Redde Liv er ofte forsynet med en hvid plastictavle hvorpå der står sponsornavne. Du kan også prøve at kigge ind i skabet og se om der er et klistermærke hvorpå der står Kunsten at Redde Liv. Det er vigtigt at få identificeret hjertestarterne så de kan holdes funktionsduelige. De er sat i verden for at redde liv, så sørg for at de kan det.

Hvad hvis jeg ikke har en hjertestarter fra Kunsten at Redde Liv?

Hvis du ikke har en hjertestarter fra Kunsten at Redde Liv, så skal du stadig sikrer dig at du har en serviceaftale. Alle hjertestartere skal ha’ service og udskiftet batterier eller elektroder engang i mellem. Det er derfor vigtigt, at du tager handling på det efter du har læst denne artikel. Forestil dig en situation, hvor din hjertestarter skulle bruges og den så ikke virkede. Det er mere eller mindre, det absolutte sidste håb personen har for at overleve, og så virker det ikke pga. manglende vedligehold. Det ville være forfærdeligt for alle parter der er involveret i en sådan situation.

Leave A Reply

Your email address will not be published.