Sådan får du en smuk og sund hud

Basal viden om huden

Det er vigtigt at forstå hvad din hud består af, og hvordan din hud fungere. Din hud har tre forskellige lag, som alle er med til at beskytte vores ydre. Huden er faktisk vores største organ, og huden på hele vores krop vejer samlet ca. 1/6 af vores kropsvægt. Vores hud er ca. 1-4 millimeter tyk. Huden beskytter resten af vores krop hver eneste dag, når vi udsætter os selv for helt almindelige ting som sol, vind, frost, vand, sæbe, motion og meget mere. Din hud er på arbejde hele tiden, og det er derfor også vigtigt at du giver din hud optimal pleje. Faktisk så nedbryder vi vores huds naturlige forsvar hver gang at, vi vasker vores hud, eller udsætter vores hud for ting som forhindrer huden i at ånde. Det er selvfølgelig svært ikke at vaske sin hud, så vi beder dig selvfølgelig ikke om, ikke at vaske den. Men hvis du vil have en smuk og sund hud, gør du klogt i at følge nogle råd.

Generelle råd til huden

Men hvad er så de generelle råd du kan følge? Der findes nogle simple guldkorn når det kommer til din hud, som vi gerne vil dele med dig.

  • Undgå solskoldning: Undgå for alt i verden at blive solskoldet! Brug altid solcreme når du opholder dig i solen. Faktisk er solen din huds værste fjende, da solens stråler trænger utrolig dybt ind i huden. Selvom det ikke er sommer, er det vigtigt du husker på at, der stadig er UVA stråler fra solen som kan påvirke din hud. Du derfor med fordel anvender en creme i ansigtet som har beskyttelse selvom det er vinter eller forår.
  • Rygning:Det kommer nok ikke som det største chok at rygning er skadeligt. Rygning ælder din hud, og typisk vil piger som ryger få langt flere rynker end piger som ikke ryger. Nikotin lukker for de små kar i huden, så huden vil se mere slidt ud.
  • Masser af vand:Vand er godt, og vand er sundt. Vand gør kun gode ting for din hud! Drik masser af vand hver eneste dag. Du skal gerne drikke 2,5 liter vand om dagen. Hvis du ikke er vant til at drikke særlig meget vand, så gør det til en vane. Vand er nok en af de bedste råd til en smuk og sund hud!
  • Husk din søvn:Din hud bliver påvirket af din døgnrytme. Hvis du gerne vil give din hud den optimale pleje, så har din hud brug for du husker en god søvn. Den optimale søvn er mindst 7 timer hver eneste nat.

Rens din hud

Det er alfa omega at du renser din hud. Din hud skal holdes ren, og derfor skal snavs og bakterier væk fra huden. Hvis du ikke renser din hud, risikerer du nemlig at, din porer i ansigtet tilstoppes. Hvis dine porer tilstoppes, så fører det til hudorme og urenhed hud. Det har vi ikke lyst til!
Bruger du makeup til dagligt? Mange piger anvender makeup til dagligt. Nogle anvender blot mascara eller concealer, andre anvender både pudder, foundation mm. Du skal selvfølgelig fjerne alt din makeup hver aften inden du går i seng.

Udover at du hver aften skal fjerne din makeup, så bør du rense din hud to gange om dagen. Det vil typisk være morgen og aften. Både din morgen og aften rutine bør se således ud. Alle de nedstående produkter finder du på Zalando. Hvis du kunne tænke dig en lækker rabatkode som du kan anvende til dit køb på Zalando, skal du bare følge linket her.

  • Ansigtsrens:Start med ansigtsrens. Ansigtsrens fjerner din makeup, og renser dit ansigt. Om morgenen starter du med at bruge ansigtsrens til at rense din hud. Om aftenen starter du også med at bruge ansigtsrens, så du får fjernet din makeup. Der findes mange ansigtsren på markedet. En af vores anbefalinger er ”Biotherm Biosource softening and cleansing milk” Den fjerner effektivt makeup og renser huden, samtidig med at den er meget skånsom. Du skal anvende produktet på en vatrondel. ”Biotherm Biosource softening and cleansing milk” kan købes på Zalando
  • Skintonic: Efter ansigtsren skal du anvende en god skintonic. En skintonic renser det sidste snavs der måtte være i dit ansigt, og indeholder gode antioxidanter som påvirker dine hudceller til at opfører sig normalt. Samtidig tilfører skintonic din hud en masse fugt, som vores hud bestemt har brug for. Du anvender også skintonic produkter på en vatrondel. ”Biosource Hydrating & Tonifying Toner” fra Biotherm er en skintonic, som er i samme plejeserie som den ansigtsrens vi anbefalede. Den er effektiv, og din hud vil elske den. Produktet finder du også på Zalando
  • Creme: Når du har renset din hud med ansigtsrens og skintonic skal du afslutte med en god creme. Hvis det er morgen, kan du med fordel anvende en dagcreme, og hvis det er aften, kan du med fordel anvende en natcreme. Ole Henriksen laver nogle fuldstændig fantastiske creme! Hvis du først har prøvet creme fra Ole Henriksen, så går du ikke tilbage til nogen anden creme. På Beautycos finder du forskellige creme fra Oles serie, som alle giver fugt, balance og glans til huden. Alle creme fra Oles serie virker dybdegående i huden hver eneste gang, og giver dig derfor de bedste forudsætninger for en smuk og sund hud.