Fredensborg – en dejlig stationsby

0

For mange mennesker er Fredensborg den hyggelige lille stationsby i Nordsjælland, hvor folk lever i ro og fred med hinanden. Det er da heller ikke tilfældigt at Fredensborg er brugt flere gange i forbindelse med manuskripter til danske noveller og romaner. Men hvor ligger Fredensborg egentlig, og hvilke byer ligger i nærheden?

Fredensborg ligger i Nordsjælland mellem Helsingør og Hillerød. Byen har cirka 8.500 indbyggere, og ligger altså i Fredensborg Kommune i region Hovedstaden (kilde: Wikipedia). Byen er blandt andet kendt for det smukke Fredensborg slot, som ikke overraskende gav byen sit navn tilbage i tiden. Berømtheder har besøgt slottet igennem tiden, og dette inkluderer blandt andet Bill Clinton, George W. Bush, Pave Johannes Paul II, den russiske zar Alexander III og kong Edward VII, England.

Bedemand i Fredensborg

For blot 100 år siden boede der blot lidt over tusind mennesker i Fredensborg, men tiden har gjort at befolkningstilvæksten er skruet i vejret, og i 1965 boede cirka 4.000 mennesker i byen. Som det er med befolkningstilvækst, er vi også nødt til at se på det modsatte. Folk skal naturligvis også bisættes i Fredensborg, og her kan man blandt andet få bedemand Uldahls til at hjælpe sig med alle praktiske opgaver i forbindelse med begravelsen.

Heldigvis dukker der også en lille ny op med jævne mellemrum, og her vælger mange at døbe den lille arving i Fredensborg Slotskirke. Her er der tale om en meget smuk kirke. I gamle dage skulle det helt store apparat sættes i gang ved fødsler, men i dag foregår det meste digitalt. Det er typisk jordemoderen, som anmelder fødslen til kordegnekontoret.

I skole og på skolebænken

Når de små er blevet lidt større, er det tid til at gå i skole. Her vælger mange Fredensborg Skole, mens andre vælger Skolen på Slotsvænget. Det er en mindre kost-og dagskole, som har elever fra 5.-10. klasse. Hvis man går i 10. klasse, kan man bo på skolen. Skolen ligger ved Esrum Sø og Fredensborg Slot.

Fredensborg har en række tilbud til erhvervslivet i kommunen. På kommunens hjemmeside, som bestemt ikke er specielt sprælsk, kan man se en række interessante kursustilbud til erhvervsfolk. Man kan blandt andet deltage i kurser vedrørende sociale medier, søgemaskineoptimering, iværksætterintro samt videomarkedsføring for begyndere.

På falderebet skal der falde et par links til detailhandlen i Fredensborg. På hjemmesiden Fredensborg Byhandel – som ikke er opdateret for nyligt – kan du se en liste over byens attraktioner, men hvis du hellere vil læse en god bog, kan du købe den i byens boghandel. Køb dine dagligvarer i Superbrugsen, eller køb en ny cykel hos C.C. Cykler. Køb weekendens vin hos Emilie Vin og overvej at købe et gavekort til lille mor hos Toddlers & co.

 

Fredensborg er Dronningens by!

Leave A Reply

Your email address will not be published.