Vær dine fødders bedste ven

0

Man siger, at mennesket skal gå omkring 10.000 skridt om dagen. Hvis vi rundt regnet ser på samlet anbefalede antal er det 3,65 millioner skridt på et år. Gang det op med den gennemsnitlige levealder, og så bliver det lige pludselig forståeligt, hvorfor rigtig mange ældre har ondt eller på anden vis smerter i fødderne.

Nogle oplever dog allerede at få smerter i en alt for tidlig alder – Ofte skyldes det, at fodtøjet bliver nedprioriteret eller vi slider fødderne op ved ikke at passe ordenligt på dem. Tendensen er nemlig, at vi ikke snakker ret meget om vores fødder som om de behøver komfort og opmærksomhed, men sandheden er en helt anden.

 

Én af de værste smerter

Har du først fået kroniske smerter i fødderne kan det være utroligt svært at komme af med. Samtidig er det én af de største hindringer netop fordi vi hele tiden bruger vores fødder.

Et af problemerne, som du sikkert selv kender det, er at opmærksomheden på fødder ikke er ret stor. Det vil sige at en sko’s primære opgave er at have et lækkert design og derefter kommer komforten som det sekundære. Hvis ikke du har anden støtte til fødderne i dine sko kan det på kort tid slide rigtig meget på både hæl og forreste del af foden.

 

Fokus på dine fødder

Men hvad gør du så for at undgå ondt i fødderne? Et af svarene er ganske enkelt at blive bedre venner med dine fødder. Nogle vælger at gå til fodterapeut eller fodplejer for at få ordnet fødderne for revner og slid. Men en rigtig god forebyggende løsning kan også være at smøre dine fødder ind om aftenen.

Samtidig kan det være en rigtig god investering at få lavet en god sål, der kan støtte omkring fødderne, så ikke stødende bliver så hårde på fødderne i løbet af en lang dag. Eller stræk dine fødder og lav øvelser med dem.

En kombination af ovenstående vil selvfølgelig være det optimale, og selvfølgelig vil mange gerne have smarte sko. Hertil findes der mange indlægssåler, som man kan sætte ind i skoene for at få bedre komfort.

Bliv bedste venner med dine fødder og oplev at de også vil blive venner med dig.

Leave A Reply

Your email address will not be published.