Hvad gør du som lejer hvis du har problemer med din udlejer?

Over 40 % af alle danskere bor til leje. Flere og flere oplever problemer med deres udlejer - men hvad gør man egentlig?

0

Problemer med din udlejer? Du er ikke den eneste!

I Danmark er over 40 % af den danske befolkning lejere – og vi alle har enten selv prøvet det eller kender en som har prøvet det: At være i problemer med din udlejer!

Faktisk er det oftest ikke kun et problem med udlejer, men at man bliver snydt – men sådan skal det ikke være.

Tjek af din lejekontrakt 

Det første man skal gøre, hvis man har problemer med udlejer, så skal man få et gratis tjek af lejekontrakt , hvilket vil sikre en på rigtig mange måder, blandt andet:

  • At det er den lovlige og rigtige typeformular
  • At man ikke betaler for meget i husleje
  • At man ikke betaler ulovlige eller ukorrekte tillægsydelser
  • At man ikke har mistet ens ufravigelige rettigheder som lejer
  • At man ikke er blevet pålagt flere forpligtelser end lovligt

Det er i de fleste tilfælde her, hvor de fleste problemer med din udlejer opstår. og ved at få lavet et gratis tjek af din lejekontrakt, så kan du komme det i forkøbet – eller i hvertfald få klarlagt om der er noget galt eller ej. Ved at få tjekket lejekontrakt, så kan man som lejer spare rigtig mange penge. Det kan være i forhold til tillægsydelser, fraflytningssyn og depositum.

Hvad gør du herefter?

Et råd som konsekvent bør følges og som man mange efterhånden har fundet ud af er at vælge professionel hjælp til lejeloven og på den måde sikre at du får alle fordele af sikker og ordentlig hjælp.

I forbindelse med lejeloven, så kan man tage en god dialog med udlejer og forsøge at indgå et kompromis. Det eneste man skal huske på i disse situationer er, at udlejere ofte har prøvet dette før og man derfor nemt kommer til at acceptere mindre end man bør. Det kan koste mange tusinde kroner, hvis man blot siger ja, fordi udlejer virker til at have styr på tingene eller at man bare acceptere hvad udlejer siger, fordi man ikke vil tage kampen. I stedet bør man rådføre sig med en professionel, for på denne måde kan man få væsentlig flere penge ved fraflytning end man forventer. Det kan også være, at man pludselig får mulighed for at få hele depositum tilbage.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.