Fire tips til effektiv behandling af ludomani

0

Føler du, at din gambling har taget overhånd? Flere og flere danskere lider i dag af ludomani, og mange får hjælp gennem professionel behandling. Hvis du føler, at du lider af ludomani og har svært ved at styre din trang til gambling, så bør du også kraftigt overveje at søge hjælp.

Det er dog også muligt at overkomme ludomani på egen hånd. For at klare det selv kræver det, at du lægger en plan, som er realistisk at følge, og at du er klar til at stoppe. Her får du fire tips til, hvordan du kan behandle dig selv for ludomani. Bemærk, at hvis du ikke føler, at disse fire tips hjælper dig, så bør du søge professionel hjælp.

1. Gambling er en beslutning, du ikke behøver at tage

Når vi er afhængige at noget, glemmer vi ofte, at vi tager beslutninger om alt vi laver. Afhængighed af for eksempel gambling kan få dig til at føle, at det er umuligt for dig at tage en anden beslutning, når du vælger at gamble.

Lav for eksempel en aftale med dig selv om, at når du er ved at tage beslutningen om at gamble, så skal du omgående ringe til en bestemt person. En person du ved vil støtte dig gennem processen.

2. Få styr på dine penge

Gambling er umuligt uden penge, så få styr på dine penge. Smid dine kreditkort væk, få evt. en anden person til at stå for din økonomi og læg en plan for, hvordan du holder styr på din økonomi og får tilbagebetalt evt. spillegæld.

3. Planlæg andre aktiviteter

Hvis du planlægger andre aktiviteter på de tidspunkter, du normalt plejer at gamble, så er risikoen for at udvikle ludomani naturligvis mindre. Lav aftaler med venner, så andre folk er afhængige af, at du møder op.

4. Begræns dine muligheder for gambling

Hvis du bruger din smartphone og computer til gambling, så slet alle applikationer på din smartphone og bloker alle hjemmesider på din computer. Ved at begrænse dine muligheder for gambling, så mindsker du også risikoen for, at du falder i fælden, mens du samtidig giver dig selv bedre forudsætninger for en effektiv behandling.

Leave A Reply

Your email address will not be published.