Hvornår skal jeg udskifte min træbordplade i køkkenet?

Få gode råd til at spare penge på din bordplade i træ

0

Træbordplade til køkken i massiv træ

En ny træbordplade til sit køkken kan sagtens koste mange penge, og der kan ofte være mange penge at spare, hvis du selv har tid og lyst til at gøre det selv. Man kan nemlig sagtens give gamle bordplade nyt liv, hvis man har lidt teknisk snilde, da det er nemlig både nemt og hurtigt.

Du skal overveje om det kan betale sig

Er din træbordplade revnet, og er der dybe huller i bordpladen, så skal du overveje om det ikke kan betale sig at købe en ny bordplade til køkkenet, da hvis bordpladen er så ødelagt, kan du ikke få den til at se flot ud igen, og der er selvom du giver den nye oliebehandlinger, eller prøve at rejse træet igen ved at hælde vand i hullerne eller ud-spartle revnerne.

Reparerer selv din gamle træbordplade

Du kan selv reparerer din gamle bordplade i træ, hvor overfladen er oliebehandlet. Det kræver blot nogle enkelte midler, noget plads og din tid. Du skal blot bruge sandpapir, handsker, en klud, papir til aftørring og hvilken type olie du skal bruge. Her anbefales det, at du vælger en bordpladeolie, der minder meget om bordpladens farve.

Slib din bordplade grundigt ned med fint sandpapir, og tør alt støv m.m. af bordpladen. Du kan også bruge en slibemaskine.

Er der huller, så kan træet rejse sig igen med at fylde lidt vand i hullerne. Er det store eller små revner, kan du vælge en træspartel i den farve som passer til træet.

Når du har slebet bordpladen, giver du bordpladen olie som påføres med en klud der ikke afgiver fnuller. Olien påføres med årerne i træet. Du kan med fordel påføre olie på over og underfladen af bordpladen, da dette mætter bordpladen helt igennem træet. Husk at lade olien tørre inden du vender bordpladen om.

Herefter lader du bordpladen tørre og påfører et nyt lag olie.

Køb træbordplader online og spar penge

Du kan spare rigtige mange penge, hvis du går på nettet og køber din nye træbordplade online. Der er nemlig både nemt og hurtigt at sammenligne de forskellige priser, men derudover får du også billigere priser online, da du ikke skal betale en sælgers løn.

De fleste webshops har også personale, som kan hjælpe dig med hvilken træsort eller hvordan målene på din bordplade skal være. Nogle webshops tilbyder også, at du selv kan lave din egen køkkenbordplade efter mål, hvor det er nemt selv at indtaste sine mål, vælge træsorter og hvordan du ønsker udskæringer og kantprofiler. På denne måde sparer du rigtigt mange penge, når du skal købe en ny bordplade i træ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.