Sådan finder I den egnede kandidat

Rekruttering kan være en besværlig omgang. Det er ikke alene tidskrævende for en virksomhed at ansætte en ny medarbejder – det kan også blive en bekostelig affære, hvis der ikke vælges med omhu. Med brug af en ekstern rekrutteringsvirksomhed til at finde den bedst egnede kandidat kan der spares både tid og penge.

Undgå forkert rekruttering

Mange virksomheder må ofte sande, at det at rekruttere en ny medarbejder kan være en både tidskrævende og omkostningstung proces. Ofte skal der afsættes store mængder tid til blot at svare tilbage på de mange ansøgninger, der kan tikke ind i indbakken, når der opslået et stillingsopslag. Og netop tilbagemelding på en ansøgning er vigtig – det siger meget om en virksomhed om der svares tilbage eller ej med mindre betingelser herfor er nævnt i stillingsopslaget. Udvælgelse og interviews med mulige kandidater tager tid og ofte kan det være svært for de personer i virksomheden, der sammen skal træffe disse vigtige beslutninger omkring rekruttering at finde tid til sammen at afholde et eller flere møder. Med brug af en ekstern rekrutteringsvirksomhed kan I som virksomhed undgå besværet og dermed også sikre jer at undgå forkert rekruttering baseret på for lidt tid mellem hverdagens andre arbejdsopgaver. En ekstern rekrutteringsvirksomhed gør det let for jer at få en ny medarbejder.

Vælg et rekrutteringsbureau med stor erfaring

Der findes et stort udvalg af rekrutteringsfirmaer. Det kan dog godt betale sig at gå efter både anerkendte og velrenommerede firmaer indenfor rekruttering og headhunting. De har specialiseret sig i opgaven og er derfor yderst effektive og hurtige i deres udvælgelsesproces. Disse rekrutteringsbureauer har tilmed emnebanker og databaser, for ikke at tale om netværk, der som oftest, langt overstiger de kandidater, der er til rådighed indenfor egen rækkevidde. Det lønner sig at lade andre om denne vigtige post, da udvælgelsesproces, samtaler, interviews, tests og screening hurtigt beløber sig til langt flere timer end antaget. Hos en ekstern rekrutteringsvirksomhed får I glæde af års erfaring og ofte tilbydes der opfølgende rådgivning i forhold til den pågældende ansættelse. Nogle rekrutteringsfirmaer tilbyder ligeledes garanti 3 måneder efter ansættelsen har fundet sted.

Rekruttering og branchekendskab

Det er ligeledes af stor betydning, hvor omfattende ens emnebanker er i forbindelse med at finde den rette medarbejder. Mange rekrutteringsvirksomheder har ofte flere ret store emnebanker og databaser at søge egnede kandidater i for ikke at tale om et stort netværk indenfor de forskellige brancher. Her er der ofte stort kendskab til og specialisering indenfor nøje udvalgte brancher og dette ofte uanset niveau. Så uanset niveau er det muligt på ganske kort tid at finde den perfekte medarbejder og interviewe, teste og overlevere skriftlig evaluering til jeres virksomhed, så I vil få en ny medarbejder ofte på kortere tid end, hvis I selv havde forestået hele processen. Rekruttering kan være en besværlig proces, men der findes rekrutterings virksomheder, der bare brænder for opgaven – der sætter en stor ære i at yde garantier for at finde den rette kandidat, at følge op på ansættelsen og ikke mindst afstemme alle trin i processen med jer, så I kan føle jer trygge hele vejen igennem forløbet. Disse headhuntingsvirksomheder sørger naturligvis også for god behandling af de kandidater, der ikke nåede med videre i processen.