Lån uden renter vinder frem

Lån uden renter er blevet et hit. Rentefri lån vinder frem på det danske marked. Lån uden renter er et nyt tiltag fra flere danske lånefirmaer. De tilbyder lån uden renter til deres nye kunder. Og det er blevet et hit. Det er sådan set  forståeligt nok, når det nu ikke koster en krone at låne til det, man lige står og mangler. Lån uden renter er kortsigtede lån, og derfor er de heller ikke anvendelige for alle. Men har man brug for et mindre lån, så er det da værd at undersøge, om man kan låne pengene gratis.

Hvad er et lån uden renter?

Lån uden renter tilbydes af flere lånefirmaer. Man kan få et lån uden renter, hvis man er ny kunde hos et af de lånefirmaer, der tilbyder rentefri lån. Lånefirmaerne tilbyder disse rentefri lån for at tiltrække nye kunder. Og det ser ud til at virke. I hvert fald optages der flere og flere rentefri lån. Idéen er bestemt heller ikke dum. Hvis man står og har brug for et lån, hvem vil så ikke gerne låne pengene helt gratis?

Idet rentefri lån tilbydes af de berygtede online lånefirmaer, hvor man ofte har hørt om voldsomt høje renter, så er der mange der er skeptiske og ligefrem mistroiske overfor dette tiltag. Man er bange for, at der står noget med småt, man ikke får læst, og at lånet nok alligevel koster en form for rente eller gebyr. Men den er faktisk god nok. Overholder man betingelserne for et rentefrit lån, så kan man altså låne penge, uden det koster noget som helst. Man kan for eksempel få et lån på 10000 kr og betale 10000 kr tilbage – ikke en krone mere.

Lån uden renter i 30 dage

En vigtigt detalje i forbindelse med de rentefrie lån er dog, at lånet skal betales tilbage indenfor 30 dage for at være gratis. Men gør man dét, har man altså lånt penge fuldstændig gratis. Et gratis lån tilbydes som en løbende kassekredit, og det er således de første 30 dage af sin kassekredit, man får rentefrit. Indfrier man sin kassekredit indenfor de 30 dage, koster lånet ikke noget. Hverken renter eller gebyrer og man har således lånt penge kvit og frit.

Betaler man ikke lånet tilbage indenfor 30 dage, fortsætter ens kassekredit og efter de første 30 dage, vil der så løbe renter på lånet. Man kan få den tanke, at det sikkert er lånefirmaernes håb, at man ikke betaler lånet tilbage til tiden. Så står man nemlig lige pludselig med et lån, der skal betales renter af. På den måde kan lånefirmaerne få nye kunder i hus. Kunden står så med et hurtig lån, hvor renten sikkert er forholdsvis høj. Men det ændrer ikke på, at man faktisk får mulighed for at låne penge gratis, hvis man blot betaler til tiden. Og det er altså ikke nogen dum mulighed.

Hvis du vælger et lån uden renter, er det meget vigtigt, at du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage indenfor 30 dage. Ellers vil der løbe renter på lånet. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger, hvad prisen på lånet er, hvis du ikke betaler lånet tilbage indenfor 30 dage. Selvom du er ret sikker på, at du kan betale lånet hurtigt tilbage, kan der altid komme noget i vejen. Derfor er det en god idé, at du har undersøgt, hvad lånet vil koste dig, hvis du ikke får betalt tilbage til tiden.

Krav for et lån uden renter

Der er 4 krav, der skal opfyldes for at få et lån uden renter.

Du skal være ny kunde hos det lånefirma, du ønsker at få et rentefrit lån hos. Har du allerede fået et rentefrit lån hos et lånefirma, kan du godt søge om et rentefrit lån hos et andet lånefirma, så længe du er ny kunde her.

Et lån uden renter skal betales tilbage indenfor 30 dage, for at være et rentefrit lån. Ønsker du at fortsætte dit lån efter 30 dage, kan du sagtens gøre det. Så er lånet blot ikke længere uden renter.

Du skal være fyldt 19 år for at få et lån uden renter.

Du må ikke være registreret i RKI, hvis du ønsker et lån uden renter. Dette gælder for alle lånetyper og hos alle banker og lånefirmaer.

Registreret i RKI?

Er du registreret i RKI vil du hurtigt opdage, at dine lånemuligheder er blevet stoppet. Det er ikke muligt at låne penge nogen steder, hvis du først er blevet registreret i RKI. Derfor er det en alvorlig ting at blive registreret her. Det kan skade dine muligheder, hvis du senere i livet ønsket at købe et hus eller låne penge til en bil. Den eneste måde at blive slettet fra RKI igen, er ved at betale din gæld. Herefter vil du kunne få lov til at låne penge igen.

Her kan du læse mere om RKI, og om hvordan du kan blive slettet fra RKI registret igen.