Sådan vælger du en brugt motor

Der kan spare mange penge ved at vælge brugt

0

Hvis man har bare en smule interesse for biler og har hænder skruet rigtigt på, så har man nok også, på et eller andet tidspunkt overvejet at bygge en bil op fra bunden af brugte dele. Du har leget med tanken om at købe et gammelt vrag til skrotpris og så ellers gå i gang med den lange og sjove genopbygning.

Det kan godt være, at det måske et er voldsomt sted at starte, men så kan man lægge blidere ud med at udskifte motoren i en bil, hvor denne ikke kan mere. Til dette formål anbefales det, at man simpelthen køber sig en brugt.

Leder du efter en brugt motor?

At finde en passende, brugt motor kan være vanskeligere end at finde en intakt brugt bil. Når en bil er hel, kan du prøvekøre den, for at få et indtryk af, hvor godt den kører. Du kan da også afprøve en motor på en prøvebænk, men det kan være svært at måle, hvor meget kraft den rent faktisk kan yde. En slidt motor kan umiddelbart virke til at køre godt, men sætte ud i det øjeblik, den bliver udsat for en virkelig belastning, såsom at skulle drive en hel bil. På den anden side kan en motor, der ikke umiddelbart starter, være ganske fin og udelukkende have småfejl.

Dit første skridt når det kommer til at købe en brugt motor bør være at afgøre, hvilken type motor der er kompatibel med den bil, du bygger. Det skal være den rigtige størrelse for at passe ind i motorrummet og den skal passe sammen med bilens gearskifte. Her kan du få hjælp hos de fleste webshop f.eks. på Autoparts24.dk.

Du bør have et par motorer, der er et teknisk match på din liste og inspicere dem hver især for at bedømme hvilken tilstand de er i. Det er muligt at spare mange penge med brugte motorer, men hvis du bedømmer tilstanden af ​​en motor forkert, kan du dog hurtigt sætte alle dine besparelser over styr. Her er et par grundlæggende tests, som du kan prøve for at afgøre, om en brugt motor er et godt køb.

brugt motor - de gode råd

Før du starter motoren

Dit første skridt når du vil bedømme en motors tilstand, skal være at se efter tegn på olielækage. Ikke alle lækager er dårlige nyheder. På motorer fra 60’erne og 70’erne kan mindre lækager faktisk betragtes som normale. Nogle mennesker forsøger at måle ​​en motors tilstand ved blot at tjekke oliepinden. Hvis de ser sort slam på oliepinden, er det et tegn på, at ejeren har været sjusket med vedligeholdelsen. En motor med mistænkeligt ren olie kan dog være et forsøg på at få den til at se bedre ud end den er. Lad dig ikke narre.

Der er andre måder at bedømme en motor på ud fra olien. Hvis olien på oliepinden har en gråhvid farve, er det et tegn på, at vand fra lækager ryger ind i olietanken.

Start motoren

At koble en motor til et batteri og en brændstofledning kan kræve en smule arbejde, men det er det værd.

  • Hvis startmotoren laver skrabende eller hylende lyde, er det et tegn på, at svinghjulet har nedslidte tænder. Medmindre du har en billig startmotor på hånden, så er en motor som denne ikke god.
  • Hvis motoren lyder stigende og faldende når den kører i tomgang, kan det være et tegn på, at cylindrene er slidt.
  • Du skal holde øje med farven på udstødningen. Hvis det er blåt, er det et tegn på, at ventilføringsforseglingen er slidt.

Der er altså virkelig mange ting, som man bør være opmærksom på, når man køber en brugt motor, men hvis man sørger for at være omhyggelig, så kan man spare store penge. Ellers kan man benytte en forhandler, der sælger brugte motorer, som er blevet klargjort og gennemtestet. Valget er dit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.