Har du gamle vinduer i huset, så kan de gøre dig syg!

Hvis du har gamle vinduer i huset er der risiko for, at de indeholder PCB

0

Vinduer fra 60’erne og 70’erne er typisk monteret med PCB-holdig fuge. PCB er meget giftigt, men der er hjælp at hente!

Hvis du skifter vinduer som er monteret i denne periode, så skal du være opmærksom på, at der er stor risiko for at du arbejder med farligt PCB, måske endda uden at vide det.

PCB er et meget giftigt og et af de mest kræftfremkaldende stoffer der findes – og det skal du tage dine forholdsregler for. Du kan læse mere om PCB og hvor farligt det er her. Til at starte med, er det vigtigt at finde ud af om der er PCB i fugematerialet eller ej. Du bør kontakte en rådgivende ingeniør eller et analyse firma, der er eksperter PCB.

Det er lidt overraskende, at ikke alle byggevirksomheder er opmærksomme på problemet med PCB. Flere byggevirksomheder og nedrivningsfirmaer kender ikke udbredelsen og den voldsomme forekomst af PCB – og endnu værre er det i den den private bygningsmasse. PCB er meget farligt – og det gælder både hvis den findes i en privat ejendom eller i en kommunal skole. På skolen og i offentlige ejendomme, er bevågenheden blot en helt anden.

Skulle det ske, at du finder PCB i de fuger du arbejder med – så er reglerne helt klare! Arbejdet skal foregå i henhold til sikkerhedsregler om arbejde med PCB og byggeaffaldet skal bortskaffes i henhold til disse regler.

Når fugen er skåret væk og overfladen renset af for fugerester, kan genetableringen begynde og her bliver det let. Du behøver nemlig ikke at fjerne den del af byggematerialerne som har været i kontakt med fugen – de indeholder nemlig i de fleste tilfælde også PCB, og hvis der ikke tages hånd om disse vil en ny PCB-forurening finde sted.

I stedet for at sanere hele området med PCB, så kan du sørge for at forsegle fugerne. Forseglingen kan gøres med SPS Primær eller SPS Primær Vinter. SPS produkterne fra TWO Teknik er specielt udviklet til at forsegle PCB og alle professionelle kan arbejde med dem, da de ikke indeholder epoxy, isocyanater eller opløsningsmidler.

Forseglingsprodukterne er nemme at arbejde med og gør, at du kan arbejde videre på bygningsarbejdet efter kun 1 døgn. Det er ret afgørende i forhold til, at du allerede dagen efter sanering og forsegling, kan montere det nye vindue.

SPS Produkterne forhandles direkte fra TWO Teknik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.